Aktier: Amerikansk krigsafvisning sender aktier i Asien mod himlen

393935_16_9_large_79.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
09. jan 2020 KL. 6:47

De asiatiske aktier henter det tabte tilbage torsdag, hvor onsdagens fald bliver mere end udlignet på så godt som alle aktiemarkeder.

Investorernes begejstring skyldes en mere afdæmpet retorik fra den amerikanske præsident, Donald Trump, der onsdag lod forstå, at USA ikke vil gribe til militær indgriben i Iran, men i stedet holde sig til sanktioner.

Da der samtidig fra iransk side ikke er indikationer om yderligere missilangreb, sendes risikoaversionen retur med stigende aktiekurser, stigende renter og betydelige fald i guld- og oliemarkedet til følge.

"Jeg tror, at dagens stigninger skyldes lettelse. I går frygtede investorerne det værste og vurderede, at en eskalering var undervejs. Nyhederne natten over har været mere på linje med, at Iran har sænket paraderne, og Trump nedtoner tingene, hvilket investorerne betragter som noget, der væsentligt mindsker risikoen for en krig," siger cheføkonom Shane Oliver fra AMP Capital i Sydney til Reuters.

MSCI's bredeste indeks for aktiemarkederne i Asien/Stillehavet uden for Japan ligger med et plus på 1,0 pct.

De japanske aktier er dagens store vindere. Nikkei 225-indekset stiger 2,1 pct., og det bredere Topix-indeks ligger med et plus på 1,6 pct.

De kinesiske aktier er ligeledes entydigt positive om end i mere begrænset omfang. Shanghai Composite og CSI 300-indekset stiger henholdsvis 0,5 pct. og 0,8 pct., og Hang Seng-indekset i Hongkong øger samtidig 1,1 pct.

Futures for de store amerikanske aktieindeks ligger med stigninger på 0,1 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +2,1
Topix +1,6
Hongkongs Hang Seng +1,1
China Shanghai Composite +0,5
China CSI 300 +0,8
Taiwan Taiex +1,1
Sydkoreas Kospi +1,2
Indiens BSE Sensex +1,0
Singapores STI +0,1
Sydney ASX 200 +0,7


Indeksværdi klokken 5.35.

/ritzau/FINANS