Aktier: Amerikansk Hongkong-resolution skaber frygt om handelsaftale i Asien

391582_16_9_large_66.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
21. nov 2019 KL. 6:47

De asiatiske aktiemarkeder er badet i rødt torsdag, efter at Repræsentanternes Hus i USA onsdag godkendte en resolution, der skal beskytte menneskerettighederne i det uroplagede Hongkong.

Og da Senatet natten til onsdag vedtog samme resolution, er den nu klar til at blive sendt til Det Hvide Hus, hvor præsident Donald Trump ifølge nyhedsbureauet Reuters ventes at underskrive den.

Det er Kina dog ikke tilfreds med, og det kan ifølge Norihiro Fujito, der er chefinvesteringsstrateg hos Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities, påvirke muligheden for, at parterne når en handelsaftale.

"Kina vil sikkert mene, det her er indblanding i deres interne affærer og sandsynligvis mene, at der ikke længere skal gives indrømmelser på handelsområdet," vurderer han over for Reuters.

Det ser dog i forvejen ud til, at handelsaftalen har fået længere udsigter. I hvert fald kunne selv samme nyhedsbureau torsdag - med henvisning til anonyme kilder - fortælle, at den annoncerede delaftale kan blive rykket til næste år.

11. oktober lød udmeldingen ellers fra USA's præsident, Donald Trump, og amerikanernes finansminister, Steven Mnuchin, at en delaftale kunne tage op til fem uger at færdiggøre.

Det var med til at sende de amerikanske aktier ned onsdag, selv om faldet undervejs blev begrænset af referatet af det seneste rentemøde fra den amerikanske centralbank. Torsdag morgen peger de amerikanske futures ned med 0,2-0,3 pct.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod et fald på 0,8 pct., mens Topix-indekset - også i Tokyo - ligger til et minus på 0,5 pct.

Det australske ASX-200-indeks falder 0,8 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i minus med 0,8 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, falder 1,6 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever en tilbagegang på henholdsvis 0,4 og 0,6 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et minus på 1,6 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -0,8
Topix -0,5
Hongkongs Hang Seng -1,6
China Shanghai Composite -0,4
China CSI 300 -0,6
Taiwan Taiex -0,8
Sydkoreas Kospi -1,6
Indiens BSE Sensex -0,1
Singapores STI -0,8
Sydney ASX 200 -0,8


Indeksværdi klokken 06.10.

/ritzau/FINANS