Aktieluk i USA: Solide plusser på stimuli i Kina og virusopmuntring

395474_16_9_large_543.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
04. feb 2020 KL.22:16

De amerikanske aktier tordnede tirsdag i vejret og forlængede dermed mandagens plusser yderligere. Investorerne havde stadig fokus rettet mod virusudbruddet i Kina, hvor nogle tolker bedring i udviklingen, samt på den kinesiske centralbanks likviditetsstøtte til landets banker.

Det var især it-sektoren, som for anden dag i træk hev markedet op - styret af solide plusser til de to kæmper i kategorien, Microsoft og Apple.

Det brede S&P 500-indeks steg med 1,5 pct. - indeksets største stigning siden august. Nasdaq, som i højere grad domineres af teknologiselskaber, vandt hele 2,1 0 pct. Det smalle Dow Jones-indeks steg desuden 1,4 pct.

- Frygten i markedet for virusudbruddet aftager, og kombineret med at kineserne skyder den store bazooka af med likviditet ind i markedet og gode globale økonomiske data, giver det fremgangen tirsdag. Det, man skal holde øje med, er, at vi ikke har svage økonomier, men økonomier i god bedring, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

- Vi ser en v-formet effekt på markedet fra virusudbruddet. Stigningstakten i antallet af smittede er faldende, og det er det vigtigste. Hvornår bøjer det her af, spørger investorerne, og det her er det allerførste gode signal og det, som investorerne køber på.

MICROSOFT IGEN I REKORD

It-aktierne, som fylder næsten en fjerdedel af S&P 500-indekset, steg tirsdag mest af alle med 2,6 pct. Microsoft førte an med et plus på 3,3 pct. til rekord i 180,12 dollar, mens Apple også steg 3,3 pct.

Samtidig var der også fremgang til industrisektoren, cyklisk forbrug og finansaktierne med plusser på 1,8 pct., 1,8 pct. og 1,0 pct. Her var det et plus til Amazon på 2,3 pct., som løftede cyklisk forbrug, mens storbankerne JPMorgan og Bank of America vandt 1,4 og 2,0 pct. I industrisektoren var det Honeywell, General Electric og United Technologies, som løftede med plusser mellem 2,0 og 2,6 pct.

Blandt de store aktienavne var det kun Alphabet, ejeren af Google og Youtube, som skilte sig negativt ud med et kursfald på 2,6 pct. Koncernen skuffede mandag aften med sit regnskab for fjerde kvartal, hvor væksten bremsede op, hvor omsætningen kom ind en smule under forventningerne, og hvor driftsresultatet ikke nåede målet sat op af Wall Street.

- Dem, som har ramt lidt ved siden af i regnskabssæsonen, er Facebook og Google, hvor man mærker, at Amazon kommer ind på banen i kampen om reklameindtægterne. It-aktierne, Microsoft, Apple, leverer omvendt godkendte regnskaber, og investorerne holder fast og bliver ved med at sætte flere penge ind i dem, vurderer Lars Skovgaard Andersen.

Minusset til Alphabet forklarede også, hvorfor sektoren for kommunikationsservice kun vandt 0,7 pct., selv om Facebook steg med 2,8 pct., og Disney, som fremlægger regnskab efter markedets lukning tirsdag, vandt 2,4 pct.

TESLA LIGESOM BITCOIN

Uden for S&P 500 fortsatte elbilproducenten Teslas aktie op mod stjernerne. Aktien steg med 13,7 pct., og har nu vundet 112 pct. siden nytår. I forhold til den seneste bund i juni er kursen nu mere end firedoblet. I 887,06 dollar er aktien dog langt over kursmålene på Wall Street - næsten dobbelt over snittet på knap 467 dollar, ifølge Bloomberg News.

Aktien handles lige nu på 116 gange den ventede indtjening, mens S&P 500 i snit handles 22 gange det næste års indtjening, ifølge Bloomberg News.

- Tesla er den mest shortede aktie i USA, og de investorer bliver nu klemt ud af den. Og når shorterne tvinges til at lukke ned, så skal der købes aktier for at dække ind. Jeg synes, det er lidt vildt. Tesla er mere overkøbt, end bitcolin var på sit højeste. Nyhedsflowet minder også om dengang, kommenterer Danske Banks seniorstratreg.

Amerikanske Ford, som kommer med regnskab efter markedsafslutningen tirsdag, steg tirsdag 2,2 pct., og har en børsværdi på knap en fjerdedel af Teslas.

/ritzau/FINANS