Aktieluk i USA: Sænket af coronavirus og renteskuffelse - it i bund

396425_16_9_large_59.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
20. feb 2020 KL.22:10

De amerikanske aktier faldt torsdag fra rekordniveauerne onsdag. Fornyet bekymring om coronavirusset samt en punkterende rentemelding fra den amerikanske centralbanks næstformand var årsag til minusserne.

Det brede S&P 500-indeks bakkede med 0,4 pct. fra onsdagens rekordniveau. Nasdaq faldt også fra sin hidtidige top onsdag med 0,7 pct. Dow Jones-indekset tabte samtidig 0,5 pct.

Aktierne startede ellers med små stigninger - med et plus på 0,1 pct. til S&P 500. Meldinger om de første dødsfald på grund af coronavirusset i Japan og i Sydkorea samt nyt om, at sygdommen tilsyneladende nu breder sig i Beijing, sænkede dog humøret.

- Dette er frygthandel på coronavirusset, som stadig spiller sig ud. Man ser markedet ryste det af sig, så blive nervøst igen, ryste det af sig og så blive nervøst, sagde John Ham, rådgiver hos New England Investment and Retirement Group, til Bloomberg News.

MARKEDET VENTER IKKE RENTESÆNKNING

Desuden skød næstformanden for den amerikanske centralbank, Richard Clarida, markedets forhåbninger om en rentesænkning i år ned.

- Jeg tror ikke, når man spørger folk, at de indregner den rentesænkning, selv om markedets priser antyder det, kommenterede Clarida over for tv-stationen CNBC, at handelen med fed funds futures faktisk indikerer en lavere rente fra marts og året ud.

Det var med til på et tidspunkt at sende aktierne så langt i minus som 1,3 pct. for S&P 500.

IT BAG NEDTUREN

Det var it-aktierne, som førte an i minusserne torsdag med et fald på 1,0 pct. og en bundplacering i S&P 500. De store navne var de skyldige i den udvikling, da Microsoft mistede 1,5 pct., Apple tabte 1,0 pct. Chipproducenten Intel bakkede også med 2,5 pct., og konkurrenten Nvidia mistede 1,9 pct.

Amazon, som hører hjemme i cyklisk forbrug, smed også 0,8 pct., mens Facebook mistede 1,3 pct.

Sundhedsaktierne tabte næstmest målt som gruppe med 0,6 pct. Det var trukket ned af den store sygekasse Unitedhealth Group med et fald på 1,0 pct., mens medicokoncernen Danaher mistede 2,2 pct., ligesom Anthem tabte 3,3 pct.

OPKØB FOR 13 MIA DOLLAR

Den helt store selskabshistorie torsdag var Morgan Stanleys tilbud om at købe handelsplatformen Etrade for 13 mia. dollar. Morgan Stanley bød 58,74 dollar per aktie i Etrade, der onsdag lukkede i 44,93 dollar, hvilket var lig med en præmie på lige over 30 pct.

Den kommende likviditetsblødning i Morgan Stanley blev straffet med et kursfald på 4,6 pct., mens Etrade omvendt tordnede op med 21,8 pct. højere i 54,73 dollar og var torsdagens højdespringer i S&P 500.

Mediekæmpen ViacomCBS løb også med noget af opmærksomheden, da den nyligt fusion af Viacom og CBS ikke imponerede investorerne med regnskabet for fjerde kvartal. Aktien faldt med 17,9 pct., mest af alle i S&P 500, da omsætningen i julekvartalet i 6,87 mia. dollar var en luns under, med 6 pct., konsensus på 7,32 mia. dollar. Det spildte over på indtjeningen, som med 600 mio. dollar var mere end en tredjedel under forventningen på 931 mio. dollar, ifølge data fra Bloomberg News.

VIL SÆLGE VICTORIA'S SECRET

Der var også rift om aktien Domino's Pizza, som tordnede i vejret med 25,6 pct., efter at pizzakæden leverede overbevisende tal for fjerde kvartal. Salget i butikker, der har været åbne i mindst et år, steg 3,4 pct., mens analytikerne ifølge Bloomberg havde ventet en vækst på 2,1 pct., ligesom både overskud og omsætning overraskede analytikerne.

L Brands, der blandt andet ejer det eksklusive Victoria's Secret, vil sælge en del af undertøjsmærket for 1,1 mia. dollar, men selv beholde 45 pct. Samtidig oplyste selskabet, at topchef og bestyrelsesformand Leslie H. Wexner træder tilbage og erstattes af Andrew Meslow som topchef.

Investorerne tog indledningsvist forsigtigt mod den melding, men sendte alligevel aktien ned med et minus på 4,8 pct.

/ritzau/FINANS