Aktieluk i USA: Rekordrække fortsatte op til Thanksgiving

391974_16_9_large_853.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
27. nov 2019 KL.22:09

De amerikanske aktier fortsatte i vejret onsdag, hvor det igen blev til indeksrekorder i alle de tre ledende indeks forud for torsdagens lukkedag i forbindelse med Thanksgiving.

En stribe nøgletal gav indtryk af en modstandsdygtig amerikansk økonomi og banede sammen med forhåbninger om en snarlig handelsaftale mellem USA og Kina vejen for nye stigninger, der særligt var anført af teknologiaktierne.

Det brede S&P 500-indeks endte onsdagens handel med en stigning på 0,4 pct., Dow Jones-indekset lukkede 0,2 pct. højere, mens det teknologitunge Nasdaq-indeks var dagens højdespringer af de tre indeks med et plus på 0,7 pct.

Forinden var investorerne blevet præsenteret for en byge af nøgletal, herunder en større vækst i tredje kvartal end det tidligere var blevet rapporteret. Desuden viste privatforbruget sig at være steget i oktober, hvilket underbygger forventningerne om, at den amerikanske økonomi kan opretholde en rimelig vækst fremadrettet.

- Så længe forbrugerne holder sig nogenlunde stærke, så er markederne i anstændig form, siger Sahak Manuelian, som er direktør for aktiehandel hos Wedbush Securities i Los Angeles, til Reuters.

I Dow Jones-indekset toppede McDonald's og Apple med stigninger på henholdsvis 1,2 og 1,4 pct., mens Boeing faldt 1,5 pct. efter de amerikanske myndigheder meddelte, at de vil inspicere hvert eneste 737 MAX-fly individuelt, før selskabet må sende sin skandaleramte maskine i luften igen.

Ud over tiltagende forventninger om en delaftale mellem USA og Kina på handelsområdet, har markedet den senere tid nydt godt af generelt opløftende regnskaber. Af de 449 selskaber i S&P 500-indekset, som har annonceret resultater for tredje kvartal, har 78 pct. af dem leveret en bedre indtjening end ventet. Det er på niveau med samme kvartal sidste år, viser data fra Bloomberg.

Onsdag kom der i øvrigt regnskab fra den amerikanske producent af landbrugsmaskiner Deere, som leverede lidt over forventning med sine resultater i fjerde kvartal af regnskabsåret 2018/19. Omvendt skuffede selskabet med sit udspil for det nye regnskabsår for 2019/20.

- John Deere's præstation afspejlede fortsat usikkerhed i landbrugssektoren. Dvælende handelsspændinger kombineret med et år med vanskelige dyrknings- og høstforhold har fået mange landmænd til at blive forsigtige med at foretage store investeringer i udstyr, siger selskabets topchef, John C. May, i regnskabet.

For 2019/20 er forventningerne fra Deere et samlet nettooverskud på 2,7-3,1 mia. dollar, og det er noget under konsensus i markedet, der ifølge Bloomberg News lyder på 3,46 mia. dollar. Aktien faldt 4,3 pct.

Dell dykkede desuden 5,3 pct. efter at have nedjusteret forventningen til omsætningen for hele året, da der er opstået mangel på CPU-chips fra Intel. Dell ser i indeværende regnskabsår nu en omsætning på 91,8-92,5 mia. dollar mod en tidligere forventning på 93-94,5 mia. dollar.

Intel meddelte i sidste uge, at det havde problemer med levering af komponenter til kunder som følge af træghed i forsyningskæden og begænsede chiplagre. Intels aktie faldt 0,7 pct.

Modetøjsselskabet Under Armour steg derimod 6,1 pct., efter at finanshuset Raymond James er kommet med en positiv analyse af selskabet og har opjusteret anbefalingen af aktien til "stærkt køb".

Ude i periferien af aktiemarkedet var der desuden en stigning på 36 pct. til AVX, der sælger elektronikkomponenter. Stigningen kommer efter et købstilbud fra hovedaktionæren Kyocera på resten af selskabet. Hovedaktionæren ejer i forvejen 72 pct. af aktierne.

/ritzau/FINANS