Aktieluk i USA: Rekorder til S&P 500 og Nasdaq - Apple tilbage i sporet

396344_16_9_large_652.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
19. feb 2020 KL.22:13

De amerikanske aktier steg onsdag, hvor både S&P 500 og Nasdaq satte rekorder. Stemningen var præget af reduceret frygt for virusudbruddet i Kina, nye kinesiske planer om at understøtte økonomien og solide amerikanske nøgletal.

Det brede S&P 500-ineks vandt 0,5 pct. og sluttede i et nyt topniveau i 3386,11 indekspoint - godt 6 point over sidste fredags rekord. Nasdaq, som også satte ny rekord tirsdag, steg desuden med 0,9 pct. til endnu en ny top i 9817,18 point. Dow Jones gik samtidig op med 0,4 pct., men mangler fortsat noget for at overgå sidste onsdags top.

KINESISK STIMULI OG MINDRE VIRUSFRYGT

Den gode nyhed fra Kina onsdag var først og fremmest, at en analyse af udviklingen i smitten med coronavirusset, ifølge en ny analyse, som medtager smittetidspunkter og andre relevante data, måske toppede allerede i slutningen af januar.

Forlydender fra Kina, hvor centralbanken tidligere på ugen sænkede renten på udlån til landets banker, var onsdag også, at regeringen overvejer at støtte den hårdtramte luftfartssektor med midler, lavere renter og tilladelse til fusioner. Regeringen vil samtidig hjælpe industrisektoren med adgang til teknologi til at forbedre den forstyrrede forsyningskæde.

- Markedet har ikke rigtig noget problem med noget som helst for tiden, sagde Paul Ashworth, cheføkonom i Capital Economics, til The Wall Street Journal.

Han pegede på, at investorerne tror på en kortvarig effekt fra virusudbruddet, samtidig med at de store centralbanker bidrager med pengepolitiske lempelser for at holde hånden under økonomierne.

Onsdagens nøgletal fra USA vidnede da også om høj byggeaktivitet samt en større stigning i producentpriserne end ventet.

APPLE OG IT HEV MARKEDET OP

Onsdagen bød på lidt comeback til den plagede energisektor, som har lidt under prisfald på olie på grund af virusudbruddet. Energiaktierne lå dog denne dag i top i S&P 500 med et samlet plus på 1,3 pct. - trukket af en stigning på 0,8 pct. til Exxon Mobil og på 3,7 pct. til EOG Resources.

Med en stigning til it-aktierne på 1,1 pct. var sektoren, som udgør knap en fjerdedel af værdien i S&P 500, dog mere end nogen anden årsagen til onsdagens markedsplus.

I sektoren var det samtidig en bred fremgang. Apple steg 1,5 pct. og genvandt næsten hele tabet tirsdag på 1,8 pct. efter mandag aftens nedjustering. Chipproducenten Nvidia hoppede op med 6,1 pct., efter en løftet anbefaling fra finanshuset Bernstein, ligesom konkurrenten Intel gik op med 1,5 pct., og Qualcomm steg 2,9 pct. De to kreditkortkæmper Mastercard og Visa vandt desuden 1,0 pct. hver især, mens softwarekæmpen Microsoft steg marginalt.

Stigende renter på den lavere risikofrygt løftede også bankerne, og finanssektoren steg derfor 0,9 pct. Her var det JPMorgan, som trak til med et plus på 1,4 pct., mens Bank of America steg 1,3 pct.

Cyklisk forbrug havde ligeledes en positiv dag med et plus på 0,5 pct. I den sektor er Amazon kongen over dem alle, og aktien i internetkæmpen vandt 0,7 pct.

TESLA FIK NYT LØFT

I toppen af S&P 500 lå olieselskabet Concho Resources, der steg på sit regnskab for fjerde kvartal, som var markant bedre end ventet målt på indtjeningen med et plus på 206 mio. dollar mod ventede 153 mio. dollar på baggrund af øget fokus på netop indtjeningen frem for væksten. Concho vandt 7,6 pct. Konkurrenten Diamondback Energy, der også er eksponeret mod Permian Basin i Texas, kunne præstere noget af det samme i sit kvartalsregnskab, og aktien steg 6,3 pct.

Garmin, som producerer elektronik til sportsudøvere, steg dog næstmest i indekset med 6,7 pct., da salget i fjerde kvartal steg med 18 pct. til 1,10 mia. dollar, hvilket var godt over analytikerkonsensus på 1,00 mia. dollar.

Tesla tog uden for S&P 500 endnu et hop op med 6,9 pct. til 917,42 dollar efter tirsdagens plus på 7,3 pct. Denne onsdag fik aktien støtte fra finanshuset Piper Sandler, som løftede sit kursmål til det højeste på Wall Street fra 729 til 928 dollar per aktie i elbilproducenten.

/ritzau/FINANS