Aktieluk i USA: Rekord til S&P 500, Nasdaq, Apple, Microsoft og Facebook

394182_16_9_large_838.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
13. jan 2020 KL.22:15

De amerikanske aktier startede ugen med pæne plusser, og markederne nåede igen rekord målt på det brede S&P 500-indeks, ligesom også teknologiaktierne på Nasdaq-børsen endte i ny top.

Investorerne styrede aktierne opad på baggrund af handelsoptimisme, da delaftalen mellem Kina og USA ventes underskrevet i denne uge, og på positive forventninger til den regnskabssæson, som tirsdag skydes i gang med tal fra tre af landets storbanker. Desuden aftog spændingerne mellem Iran og USA yderligere i weekenden.

S&P 500 gik derfor op med 0,7 pct. til topniveauet 3288,05 point, mens Nasdaq steg hele 1,0 pct. til rekord 9273,93 indekspoint. Smalle Dow Jones steg mere beskedne 0,3 pct. og kunne ikke helt nå torsdagens niveau.

- For de forhold, der har bekymret markedet, så som spændingerne mellem USA og Kina, og Iran, går det i den rigtige retning. Vejen frem med mindst modstand er opad. I virkeligheden er aktierne kommet til det punkt, hvor, i fraværet af dårlige nyheder, de vil klare sig stærkt, sagde James Athey, senior investeringschef hos Aberdeen Standard Invetsments, til The Wall Street Journal.

REKORDER TIL STORE NAVNE

I toppen af S&P 500-indekset var der fremgang til sektoren for råvarer og materialer med 1,4 pct., mens den vigtige it-sektor, som udgør næsten en fjerdedel af indekset, vandt 1,3 pct.

Blandt de store aktier satte både Apple, Microsoft og Facebook også rekorder. Apple steg med 2,1 pct. til 316,96 dollar. Æbleaktien, som sidste år steg med 86 pct., har indtil nu i 2020 vundet 7,9 pct.

Mandag fik aktien i Apple løftet sit kursmål til 375 dollar af finanshuset DA Davidson - det højeste på Wall Street - på baggrund af positive forventninger til salget af iPhones, skrev Bloomberg News.

Microsoft gik samtidig op med 1,2 pct. til 163,28 dollar, og aktien er steget med 3,5 pct. i år.

Der var også plus til Facebook på 1,8 pct. til ny lukketop i 221,91 dollar. Investorerne ser ud til at ignorere risikoen for yderligere indgreb fra konkurrencemyndighederne i USA, hvor koncernen sidste år indgik aftale om at betale 5 mia. dollar i bøde for brud på brugernes privatliv i forbindelse med skandalen omkring Cambridge Analytica, hvor millioner af brugeres data blev misbrugt.

Mandag var der ifølge Bloomberg News også et løftet kursmål til 280 dollar hos ISI Evercore, som ser potentiale i e-handel via Instagram, som Facebook også ejer.

Mandag steg Amazon også med 0,4 pct., ligesom Netflix fortsatte sin optur og vandt 3,0 pct. Streamingkæmpen er nu gået op med 4,7 pct. i 2020.

Blandt chipaktierne steg Nvidia med 3,1 pct., mens Intel vandt 1,1 pct. Bedringen på handelsfronten gavner halvledersektoren, og det var forklaringen bag mandagens positive stemning, hvor gruppen steg 1,1 pct.

BANKER VARMEDE OP MED PLUSSER

Blandt de helt store navne skilte sygekassen Unitedhealth sig ud med et fald på 3,1 pct., mens bunden af S&P 500 udgjordes af medicoselskabet Abiomed, der smed 11,1 pct. efter en nedjustering. Abiomed regner nu med en omsætning i intervallet 846 til 877 mio. dollar mod tidligere mellem 885 og 925 mio. dollar.

Finansaktierne vandt samlet 0,7 pct. dagen inden, at USA's største, næststørste og fjerdestørste banker, JPMorgan Chase, Citigroup og Wells Fargo, fremlægger tal for fjerde kvartal. For de tre aktier blev det til henholdsvis et plus på 0,8 pct., en fremgang på 1,8 pct. og et fald på 0,7 pct.

Elbilproducenten Tesla gjorde sig mandag igen bemærket uden for S&P 500-indekset med et plus på 9,8 pct. til rekord i 524,86 dollar. Det skyldtes et nyt kursmål på aktien hos finanshuset Oppenheimer, som ser Tesla kravle op i 625 dollar på et års sigt.

- Selv om Tesla er snublet igennem med vokseværk, mener vi, at selskabet har nået tilstrækkeligt kritisk størrelse til at understøtte en vedvarende positiv pengestrøm, skrev Oppenheimer i en analyse, ifølge Bloomberg News.

Tesla har allerede vundet 25,5 pct. i 2020.

/ritzau/FINANS