Aktieluk i USA: Kun Dow Jones holdt rekordkurs efter Trump-tweet

384436_16_9_large_574.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
11. jul 2019 KL.22:15
De tre toneangivende amerikanske aktieindeks - det brede S&P 500, de tunge aktiers Dow Jones og teknologiindekset Nasdaq - testede i løbet af torsdagens børshandel nye territorier og rekordniveauer. Men som handelsdagen skred frem - og præsidenten, Donald Trump, krydrede stemningen med nye tweets - trak både S&P 500 og Nasdaq følehornene til sig og overlod det til Dow Jones at bryde nye grænser.

Indekset over de 30 tungeste aktier sprang frem med 0,9 pct., passerede grænsen på 27.000 og lukkede i 27.088,08. Indekset var godt hjulpet på vej af stigning for især sygekassen United Health Group, der styrkedes af et af dagens udspil fra Donald Trump.

S&P 500-indekset begrænsede sin stigning til 0,2 pct. og holdt sig dermed fra rekord og lige netop under 3000 niveauet med et slutindeks på 2999,91. Og heller ikke Nasdaq præsterede den rekord, der ellers var udsigt til tidligere på dagen. Indekset faldt 0,1 pct. til 8196,04.

Den aftagende fremdrift indfandt sig, da Donald Trump i et tweet kritiserede Kina for ikke at leve op til løftet om øget import af amerikanske landbrugsprodukter. Løftet var et af de konstruktive elementer i de aftaler, USA og Kina indgik på G20-topmødet i Osaka, Japan, og som banede vejen for nye handelsforhandlinger mellem de to kæmpeøkonomier.

Efter Trumps tweet bredte der sig igen nervøsitet på finansmarkederne for udviklingen i handelskrigen, og det overdøvede den positive grundtone, som den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, intonere onsdag og fortsatte torsdag med dueagtige udtalelser i den amerikanske kongres om udsigten til lavere amerikansk rente.

OK TIL RABATTER GAVNER SYGEKASSE

Sygekassen Unitedhealth Group og livsforsikringsselskabet Cigna var nogle af de helt store vindere i torsdagens amerikanske aktiehandel med plusser på respektive 5,5 pct. og 9,2 pct.

Ifølge nyhedsbureauerne har Det Hvide Hus sløjfet et forslag om, at de rabatter, selskaberne får hos medicinproducenterne, skal videreføres til patienterne.

Til gengæld kan producenterne nu blive ramt af regeringens ønske om lavere medicinpriser, og det belastede selskaber som Pfizer og Merck med fald på 2,4 pct. og 4,5 pct. torsdag.

Opmærksomhed var der også til Snap Inc., der er selskabet bag billeddelingstjenesten Snapchat, og som lukkede 2,0 pct. højere.

Plusset kom, efter at Bank of America havde hævet kursmålet for aktien til 17 dollar fra 12 dollar. Årsagen til det højere kursmål er, at der er bedring i antallet af brugere på tjenesten.

- Vi fornemmer mere optimisme omkring Snaps innovation og mindre bekymring over brugertrends, skriver analytiker Justin Post ifølge Bloomberg News. Anbefalingen er fortsat "neutral".

Den tyske medicokoncern Fresenius Medical Care, der også er noteret i New York, havde også en god dag på det amerikanske aktiemarked, hvor selskabets aktie steg 3,1 pct. Ifølge Bloomberg News oplyste selskabet sent onsdag, at den nationale plan for nyrebehandling i USA, som blev offentliggjort onsdag, er en positiv bekræftelse af Fresenius egen strategi.

Der var også fokus på medicoselskabet Agilent Technologies, efter at det torsdag kom frem, at koncernen har indgået en aftale om at købe selskabet Biotek Instruments for 1,17 mia. dollar. Det skrev Bloomberg News. Agilent Technologies-aktien tabte 2,3 pct. torsdag.

Delta Airlines lukkede 1,1 pct. højere efter en vækst i det kvartalsvise overskud på 39 pct. på baggrund af højere billetpriser og bedre kapacitetsudnyttelse. Onsdag løftede kollegaen American Airlines Group sine forventninger til omsætningen i sit andet kvartal. Torsdag steg flyaktien 0,3 pct.

/ritzau/FINANS