Aktieluk i USA: Federal Reserve var med til at skubbe aktierne lidt op

392712_16_9_large_637.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
11. dec 2019 KL.22:14

Relativt optimistiske toner fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, var med til at skabe en mere positiv stemning på de amerikanske aktiemarkeder onsdag.

Centralbanken fastholdt på rentemødet, der blev afsluttet onsdag, sin ledende rente i niveauet 1,50-1,75 pct. efter at have sænket den på de foregående tre rentemøder.

Ifølge Federal Reserve er den nuværende pengepolitik "passende" for at understøtte blandt andet den økonomiske vækst.

Selv om fastholdelsen ikke kom som en overraskelse for markedet, var udmeldingerne alligevel med til at sende aktierne lidt højere op sidst på handelsdagen.

Det brede S&P 500-indeks sluttede 0,3 pct. højere, og det teknologitunge Nasdaq-indeks gik frem med 0,5 pct.

Dow Jones-indekset kunne først på handelsdagen ikke helt følge med den positive bølge. Den negative udvikling vendte dog hen mod børslukningen, og indekset sluttede 0,1 pct. højere.

Handelsdagen var også fortsat præget af usikkerheden om den verserende handelskonflikt mellem USA og Kina.

Nyt fra handelsfronten optager i høj grad markedsdeltagerne i denne uge, forud for at nye amerikanske toldsatser rettet mod kinesiske varer lige nu officielt stadig står til at træde i kraft i weekenden.

Der har dog været flere forlydender om, at en udskydelse kan være i støbeskeen.

BUTIKSKÆDER VAR I FOKUS

Amerikanske Gamestop, der driver en kæde af butikker, som sælger videospil og spillekonsoller, blev straffet hårdt på børsen for det skuffende regnskab for tredje kvartal, der blev offentliggjort tirsdag efter børslukketid.

I tredje kvartal dykkede det sammenlignelige salg - det vil sige salget i de butikker, der også var åbne i samme periode sidste år - med 23,2 pct.

Til sammenligning havde analytikerne ventet, at salget ville falde 14,6 pct., viser estimater fra Consensus Metrix ifølge Bloomberg News.

Kvartalet endte med et ordinært underskud på 49 cent per aktie, og det var en skuffelse for analytikerne, der havde sat næsen op efter et overskud på 13 cent per aktie.

Gamestop så sig også nødsaget til at nedjustere forventningerne for hele året markant, og nu forudser selskabet en indtjening per aktie i niveauet 10-20 cent.

Tidligere forventede Gamestop en indtjening i intervallet 1,15 til 1,30 dollar per aktie.

Aktien bragede ned med 15,2 pct. onsdag.

Blandt enkeltaktierne var der også fokus på den amerikanske byggemarkedsgigant Home Depot, der offentliggjorde en vækstprognose for næste år, som ligger lidt under Wall Streets estimater.

For det forskudte regnskabsår 2019/20 venter Home Depot en vækst i det sammenlignelige salg på 3,5-4,0 pct. Det er under analytikernes forventning om en vækst i det sammenlignelige salg på 4,3 pct., viser estimater indsamlet af Factset.

For 2018/19 blev forventningerne om en salgsvækst på 1,8 pct. og en sammenlignelig salgsvækst på 3,5 pct. fastholdt.

Aktien faldt 1,8 pct.

BOEING HAR FÅET UDSKUDT CERTIFICERING

Flyaktien Boeing lå i minus en stor del af handelsdagen, men den endte med et plus på 0,6 pct.

Onsdag meddelte chefen for den amerikanske luftfartsmyndighed, at certificeringen af Boeings ulykkesramte flymodel 737 MAX udskydes til ind i 2020.

Forbuddet mod at bruge flyet i kommerciel drift vil dermed ikke blive ophævet i år.

Onsdag præsenterede den amerikanske modetøjsproducent American Eagle Outfitters desuden et regnskab for tredje kvartal.

Det sammenlignelige salg steg med 5 pct., mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde estimeret en vækst på 3,4 pct.

Selskabet skuffede dog med sin prognose for fjerde kvartal af det forskudte regnskabsår 2019/20.

Her venter selskabet et justeret resultat per aktie på mellem 34 og 36 cent, hvilket er et stykke under analytikernes forventninger om et resultat på 43 cent.

Aktien faldt 6,6 pct.

/ritzau/FINANS