Aktieluk i USA: Blandet ugestart - teknologi trak S&P 500 og Nasdaq i rødt

385170_16_9_large_926.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
29. jul 2019 KL.22:13

De amerikanske aktier startede ugen med en blandet udvikling. S&P 500 og Nasdaq faldt fra fredagens rekordniveauer, da teknologiaktierne kom under pres, mens Dow Jones gik frem.

Det brede S&P 500-indeks endte i minus med 0,1 pct., mens Dow Jones-indekset gik tilsvarende frem. Teknologitunge Nasdaq mistede derimod 0,4 pct.

Det var de store teknologiselskaber som Amazon, Facebook og Googles moderselskab, der vejede ned med fald hver især.

TRAVL UGE MED RENTEFOKUS

Markedet så mandag først og fremmest frem mod afslutningen af den amerikanske centralbank, Federal Reserves, rentemøde onsdag, hvor der ventes en rentesænkning på 0,25 pct.point. Handelen med fed funds-futures indikerer 100 pct. sandsynlighed for en rentenedsættelse, hvilket vil være den første siden finanskrisen.

- Nøglespørgsmålet er, om Fed kan slippe afsted med en række mindre forsikringssænkninger, eller om banken vil blive skubbet mod en mere fundamental lempelse af pengepolitikken, kommenterede Neil Shearing, cheføkonom i Capital Economics, ifølge Reuters.

Tirsdag og onsdag vil amerikanske og kinesiske repræsentanter igen sætte sig ved forhandlingsbordet, og et hvert pip om handelskrigen derfra vil stjæle af investorernes opmærksomhed.

- Markedet har fuldstændig indregnet en rentesænkning på 25 basispoint. Markedet indregner nu også en langstrakt forhandling i handelsspørgsmålet. Vi venter ikke det store gennembrud, sagde Eugenia Victorino, chefstrateg i SEB, til Bloomberg News.

Samtidig er denne uge endnu en stor en af slagsen i regnskabssæsonen, da omkring en tredje del af selskaberne i S&P 500 lægger tal frem.

TEKNOLOGI TRAK NED

Blandt sektorerne i S&P 500 var det de mere defensive kategorier, som klarede sig bedst. I top var forsyning og fast ejendom begge med plus på 0,5 pct. Sundhedsaktierne fulgte efter med et plus på 0,4 pct., mens varige forbrugsgoder vandt 0,3 pct.

I bunden af indekset faldt finans mest med 0,8 pct., mens cyklisk forbrug, hvor Amazon hører hjemme, mistede 0,6 pct. Kommunikationsservice, der har Facebook og Alphabet blandt aktienavnene, tabte samtidig 0,5 pct. It, der udgør næsten 22 pct. af S&P 500-indekset, faldt 0,1 pct.

Blandt de store aktier trak netop Amazon mest ned med et minus på 1,6 pct., mens Facebook og Alphabet, Googles moderselskab, faldt 1,9 og 0,9 pct. I it-gruppen faldt Microsoft 0,2 pct., mens Apple vandt 0,9 pct. før tirsdagens kvartalsregnskab.

PFIZER MED NEDJUSTERING OG OPKØB

Mest i fokus var medicinalselskabet Pfizer - og Mylan. Pfizer nedjusterede mandag forventninger til omsætningen i 2019, og samtidig kom det frem, at farmakæmpen vil overtage kopiproducenten Mylan. Pfizer faldt med 3,8 pct. mandag, mens Mylan derimod røg op med 12,6 pct.

Disney vandt igen frem mandag med 1,2 pct. Aktien sluttede i rekord i 146,39 dollar og blev løftet af succes ved billetlugerne i verdens biografer. Den nye udgave af Løvernes Konge, oprindeligt fra 1994, er nu tæt på at have hentet mere end 1 mia. dollar hjem, og samtidig går det også fint for den seneste Marvel-film, hvor Spiderman er langt hjemmefra.

Aktierne i kaffekæden Starbucks og i Paypal fik mandag også opmærksomhed, da analysehusene har været ude med negative meldinger. JPMorgan sænkede Starbucks til "neutral", og aktien mistede derfor 1,1 pct., mens Guggenheim nu siger "sælg" om Paypal, som faldt med 3,5 pct. Paypal skuffede i sidste uge med sit kvartalsregnskab.

En anden større historie var biotekselskabet Lexicon Pharmaceuticals' nedtur. Partneren Sanofi har besluttet at droppe et samarbejde om diabetespillen Zynquista, og derfor hamrede selskabet i gulvet med et minus på 70,3 pct.

Mandag var der endnu et stort opkøb i sundhedssektoren på agendaen. Det var Exact Sciences, som vil betale 2,8 mia. dollar for Genomic Health. Begge gør sig inden for cancertests.

Exact faldt med 0,3 pct. på nyheden om den likvide åreladning og aktieudvandingen ved købet. Genomic vandt derimod 6,4 pct., men var allerede steget 5,6 pct. på rygter om et opkøb fredag.

/ritzau/FINANS