Aktieluk i USA: Atter rekorder trods handelsusikkerhed - Disney belønnet

null

390952_16_9_large_810.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
08. nov 2019 KL.22:14
USA's præsident Donald Trump afviste fredag den gode nyhed fra torsdag om, at der er opnået enighed med Kina om rulle handelstold tilbage, og det lagde til en start en dæmper på stemningen op til weekenden, men alligevel endte det hele med plusser og rekorder til alle tre hovedindeks.

Det brede S&P 500-indeks steg 0,3 pct. fra torsdagens rekordniveau, mens teknologitunge Nasdaq igen vandt 0,5 pct., og Dow Jones gik marginalt op.

TOLDKRIGEN HAR TOPPET

- Jeg vil ikke gøre det, sagde Trump fredag ved Det Hvide Hus, da han blev spurgt af journalister, om han er klar til at rulle alle de nye toldsatser på kinesiske varer tilbage, skriver Reuters.

Talsmanden, Gao Feng, for det kinesiske handelsministerium havde ellers skabt håb om yderligere fremskridt i handelsforhandlingerne, da han torsdag på et pressemøde fortalte, at der var enighed om gensidig tilbagerulning af told.

- Der foregår ikke så meget denne fredag, så det er en kort historie. Vi var rigtig glade for kinesernes melding torsdag, men vi sad jo og ventede på dette her tweet, lød kommentaren fra Lars Skovgaard Andersen, som er seniorstrateg i Danske Bank.

- Trump dræber dog ikke den gode nyhed helt, og meldingen virker til at åbne for, at noget kan rulles tilbage. Vores bud er, at vi har set toppen af handelskrigen. Herfra stabiliseres situationen, eller der rulles tilbage. Det betyder, at der er nogle, som skal tage risiko ind. Pengene flyder ind i aktier i denne her uge.

S&P 500 er steget med 0,9 pct. i denne uge, mens Dow Jones og Nasdaq har vundet 1,2 og 1,1 pct. Ugen har samtidig budt på rekord efter rekord til alle tre indeks.

- Sidste år var det aktierne, som blev handlet ned i fjerde kvartal. Nu har investorerne set, at det ikke sker i år, og så kommer flere af de bange investorer ind i markedet, vurderede Danske Banks seniorstrateg.

DISNEY I FRONT

Fredagens store selskabshistorie var Walt Disney Company, som torsdag aften med sit regnskab overgik markedets forventninger, selv om koncernen brænder masser af penge af frem til lanceringen af den nye streamingtjeneste Disney+ den 12 november.

Topchef Bob Igers tegneserietropper og superhelte klarede koncernens fjerde kvartal bedre end ventet på både top- og bund og med fremgang i stort set alle forretningsområder.

- Vores solide resultater i fjerde kvartal afspejler den vedvarende styrke af vores brands og forretninger, udtalte Robert Iger, topchef i Disney, i regnskabet.

Aktien i Disney steg med 3,8 pct. Verizon, USA's største mobilselskab, trak derimod den anden vej med et minus på 2,0 pct.

Med til at holde S&P 500 fra at flyve for meget op var energiselskabet Exxon Mobil med et minus på 3,1 pct.

Blandt bakkede Amazon 0,1 pct., mens Microsoft og Apple derimod steg 1,2 og 0,3 pct.

GAP STRAFFET

Kigger man på de lidt mindre navne tiltrak tøjkoncernen GAP sig en del opmærksomhed, og aktien blev sendt til bunds i S&P 500 med et minus på 7,6 pct. Koncernen leverede torsdag aften tre dårlige nyheder. De foreløbige tal for tredje kvartal var under forventningerne. Oven i det nedjusterede koncernen til under analytikernes estimater, ligesom topchef Art Peck blev sendt på porten.

Med i toppen var omvendt Xerox, som steg 4,1 pct. Koncernen, som tidligere på ugen solgte sin andel af joint venturet Fuji Xerox for 2,3 mia. dollar, er på frierfødder over for HP, som fredag bekræftede, at det har modtaget et bud.

Qualcomm fortsatte også op fredag med et plus på 4,5 pct. Chipproducenten var ellers allerede torsdag blevet belønnet med 6,3 pct. på et godt regnskab.

Det gik derimod bedre for Booking, som især er kendt for sin platform til at bestille hoteller. Aktien faldt torsdag 8,1 pct., da konkurrenterne Tripadvisor og Expedia skuffede og hver især mistede omkring en fjerdedel af deres værdi. Fredag steg booking dog 1,6 pct., da selskabets eget regnskab for tredje kvartal var lidt bedre end ventet.

/ritzau/FINANS