Aktieluk i USA: Apple og AMD når milepæle i nytårsfest på Wall Street

393630_16_9_large_917.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
02. jan 2020 KL.22:08

De amerikanske aktier indledte 2020 med et brag og pæne stigninger til alle tre ledende indeks på Wall Street.

Blandt de klare vindere var chipproducenten AMD, der sluttede i rekordterræn for første gang siden år 2000. Samtidig gik teknologikæmpen Apple for første gang gennem 300 dollar og satte rekord.

Det var primært flere positive toner fra handelsfronten, der gav højt humør i torsdagens handel, der endte med en stigning på 0,8 pct. for S&P 500-indekset. Samtidig steg det teknologitunge Nasdaq-indeks 1,3 pct., og Dow Jones-indekset lagde 1,2 pct. til værdien.

Dermed blev der bygget videre på det samlet set fremragende aktieår 2019, der for alle tre ledende indeks i USA gav den største fremgang i flere år.

Det nye år er ligeledes startet i højt gear, efter at USA's præsident, Donald Trump, har bekræftet, at fase 1-aftalen på handelsområdet mellem USA og Kina efter planen bliver underskrevet den 15. januar. Aftalen blev indgået midt i december.

Med til at løfte humøret er også et positivt indspark fra Kina, hvor landets centralbank, Peoples Bank of China, onsdag sænkede sit reservekrav til bankerne, hvilket frigiver en masse likviditet i systemet.

AMD BRAGEDE GENNEM GAMMEL REKORD

For chipproducenten Advanced Micro Devices, der også er kendt under forkortelsen AMD, blev det en forrygende start på 2020, der afløste en også rigtig stærk afslutning på sidste år.

Det skete, efter at det japanske finanshus Nomura Instinet løftede sit kursmål for aktien til 58 dollar fra 40 dollar. Det sker, fordi Nomura ser et rigtig stort potentiale i 2020, der kan ende med at blive rigtig stærkt for AMD, skriver Bloomberg News med henvisning til et analysenotat.

Det blev særdeles positivt modtaget af investorerne, som sendte AMD op med 7,1 pct. til 49,11 dollar. Dermed passerede aktien sin rekord fra midten af det første år i dette årtusinde.

Kæmpen Apple var også med til at trække godt op, da selskabets aktie for første gang nogensinde hamrede igennem en pris 300 dollar. Aktien steg med 2,5 pct. til 300,60 dollar og endte dermed også i rekord.

SIGNET MISSEDE FESTEN EFTER SÆNKET ANBEFALING

Smykkeselskabet Signet Jewelers deltog omvendt ikke i festen torsdag, efter at storbanken Wells Fargo sænkede sin anbefaling af den aktie til "undervægt" fra "ligevægt". Kursmålet blev samtidig sænket til 12 dollar fra 16 dollar.

Det skete i en større analyse, hvor Wells Fargo ellers satte positivt lys på detailsektoren som helhed efter et vanskeligt 2019. Men for Signet er der umiddelbart flere risici end muligheder i farvandet, mener bankens analytikere, der ser smykkeselskabet som hårdt udsat i tilfælde af en recession, skriver Bloomberg News.

Aktien faldt med hele 13 pct. til 18,93 dollar.

Omvendt var der positivt lys på modekæderne Capri Holdings og Designer Brands, der begge fik løftet anbefalingen hos Wells Fargo til "overvægt" fra "ligevægt", skriver Bloomberg News.

De to aktier steg med henholdsvis 0,3 pct. til 38,28 dollar og 2 pct. til 16,06 dollar.

Også kapitalforvalteren T. Rowe Price er steget i graderne hos Wells Fargo, der har løftet anbefalingen af den aktie til "overvægt" fra "ligevægt". Aktien steg med 2,7 pct. til 125,16 dollar.

SVAGT SKUFFENDE NØGLETAL UDEN EFFEKT

Med i baghovedet har investorerne også offentliggørelser af et par nøgletal.

Det drejer sig blandt andet om den endelige opgørelse af PMI for industrisektoren i december, der viste sig lidt svagere end ventet i markedet. Indekset faldt i december til 52,4 fra 52,6 i november.

Den første opgørelse havde vist et lidt mindre fald - til 52,5 - og det var også forventningen til den endelige opgørelse blandt økonomerne, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Tidligere på dagen viste et andet tal, at lidt flere amerikanere stillede sig op i ledighedskøen for første gang i sidste uge, end markedet havde regnet med.

Der var således 222.000 nytilmeldte ledige i sidste uge mod ventet 220.000 blandt økonomerne ifølge Bloomberg News' estimater.

Ingen af delene formår dog at ødelægge det gode humør på markederne.

/ritzau/FINANS