Aktieluk i Europa: Teleselskab blev straffet for manglende 2020-prognose

396499_16_9_large_675.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
21. feb 2020 KL.17:55

Nervøsitet prægede for anden dag i træk de europæiske aktiemarkeder fredag, hvor investorerne sendte aktierne en spids ned.

Det tyske DAX-indeks bakkede 0,7 pct., det britiske FTSE 100-indeks faldt 0,5 pct., og det franske CAC 40-indeks gik 0,6 pct. tilbage.

Det var blandt andet bekymringerne for en spredning af coronavirusset uden for Kina, der igen er med til at skabe nervøsitet blandt investorerne.

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks faldt 0,6 pct., og særligt det belgiske telekommunikationsselskab Proximus trak ned.

Selskabet, der er noteret på børsen i Bruxelles, blev straffet med et kursfald på 5,7 pct., efter at Proximus afholdt sig fra at offentliggøre nye forventninger for 2020 i forbindelse med årsregnskabet for 2019.

Proximus vil først offentliggøre prognosen for 2020 på en kapitalmarkedsdag den 31. marts, og det har sat gang i spekulationerne om, at øgede investeringer vil påvirke udbytteniveauet til aktionærerne, skriver Bloomberg News.

Det franske it-konsulentselskab Sopra Steria blev omvendt belønnet for et overraskende godt regnskab for hele 2019.

Omsætningen landede ganske vist som ventet, men driftsindtjeningen endte ifølge Bloomberg News højere, end analytikerne havde forudset.

Sopra Steria annoncerede også, at selskabet har underskrevet en eksklusiv aftale om at købe Sodifrance, der er et franske selskab, som beskæftiger sig med digitale serviceydelser.

Investorerne sendte aktien op med 11,3 pct. på børsen i Frankrig.

/ritzau/FINANS