Aktieluk i Europa: Svenske Getinge steg næsten 20 pct - nedjustering sendte Renault i bakgear

389716_16_9_large_725.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
18. okt 2019 KL.18:10

De europæiske aktiemarkeder havde generelt røde nuancer fredag, hvor investorerne kiggede mod det britiske parlament, der lørdag skal stemme om den brexit-aftale, der blev indgået torsdag.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks endte 0,3 pct. lavere fredag, mens det tyske DAX-indeks faldt 0,2 pct. Det britiske FTSE 100-indeks endte dagen 0,5 pct. lavere, mens det franske CAC 40-indeks faldt 0,7 pct.

Blandt vinderne i Stoxx 600 var det svenske medicoselskab Getinge, der jernede til tops med en stigning på 19,7 pct., efter at selskabet i tredje kvartal havde et nettosalg, der slog det højeste analytikerestimat ifølge Bloomberg News.

Omsætningen endte i perioden på 6,24 mia. svenske kr. Til sammenligning havde analytikerne ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News ventet en omsætning på 6,06 mia. svenske kr

Sandvik lå også blandt de øverste papirer i det europæiske indeks, efter at selskabet kom bedre end ventet ud af årets tredje kvartal. Aktien steg 4,6 pct.

I den anden ende blev franske Renault kørt over af investorerne, der sendte aktien ned med 11,7 pct. fredag, efter at bilkoncernen torsdag aften nedjusterede sine forventninger til årets resultat.

Det var heller ikke det eneste franske selskab, der måtte lide under nedjusterede forventninger. Danone, der er på kundelisten hos danske Chr. Hansen, sænkede fredag sine forventninger til årets resultat og blev sendt ned med 8,7 pct.

/ritzau/FINANS