Aktieluk i Europa: Misstemningen mildnedes hen ad handelsdagen

396049_16_9_large_256.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
13. feb 2020 KL.18:00
De europæiske aktiemarkeder måtte gennem en hård torsdag med fald i det europæiske Stoxx 600-indeks på op til 1 pct., inden misstemningen hen på eftermiddagen mildnedes og reducerede faldet til 0,1 pct. for det brede indeks.

For de store aktieindeks - FTSE 100-indekset i London, det tyske DAX-indeks og det franske CAC 40-indeks i Paris - sås fald på 0,2-1,3 pct.

Sundhedsmyndighederne i den kinesiske Hubei-provins oplyste natten til torsdag ifølge Reuters, at der i det seneste døgn er 242 døde af coronavirusset i provinsen.

Samtidig er der registreret 14.840 nye smittetilfælde i Hubei, hvilket også er rekordhøjt. De nye og stærkt stigende data er resultat af, at de kinesiske myndigheder har taget en ny diagnosemetode i brug.

De skræmmende oplysninger ramte ikke mindst den europæiske bilindustri, der faldt 0,9 pct. på sektorbasis

På selskabsplan var der torsdag særlig nedtur til britiske Centrica, som faldt 15,1 pct., efter at energiserviceselskabet havde rapporteret et fald i indtjeningen sidste år på 35 pct.

Svenske Boliden faldt 7,3 pct., efter at mineselskabets driftsoverskud for fjerde kvartal på 1,7 mia. svenske kr. ikke formåede at leve op til forventningerne, som ifølge Bloomberg News lød på et overskud på 1,86 mia. svenske kr.

Tyske Commerzbank steg derimod 8,9 pct. efter en driftsindtjeningen på 250 mio. euro mod forventningen om et driftsoverskud på 231 mio. euro i sidste kvartal af 2019.

Det kinesiske udbrud af coronavirus fik også som konsekvens, at spiritusproducenten Pernod Ricard sænkede sine forventninger til regnskabsåret. Selskabet forventer nu, at indtjeningen fra de fortsættende aktiviteter vil vokse organisk mellem 2-4 pct. i regnskabsåret.

Men markedet fokuserede mere på et godt halvårsresultat for det franske selskab, der steg 3,9 pct.

/ritzau/FINANS