Aktieluk i Europa: Makrococktail gav grønne aktieindeks

396335_16_9_large_565.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
19. feb 2020 KL.18:01

Velsmagende ingredienser indgik onsdag i den cocktail, makroøkonomien serverede for børshandlerne, og hen over handelsdagen gav det grønne aktieindeks i Europa.

Antallet af smittede af det kinesiske coronavirus er faldet, og det spreder ifølge Reuters håb i markedet om, at virussets negative effekt på verdensøkonomien vil blive kortvarig og måske endda begynder at ebbe ud i løbet af april. Samtidig er der forventning om, at den kinesiske centralbank vil sende yderligere stimuli ind i den kinesiske økonomi for at mildne virussets skadevirkninger.

Yderligere gavnede en svækket euro de europæiske eksportvirksomheder.

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steg onsdag 0,8 pct. til rekordhøje 433,8. Og på de store europæiske markeder sluttede FTSE 100-indekset i London, DAX-indekset i Frankfurt og CAC 40-indekset i Paris med plusser på 0,8-1,0 pct.

På selskabsniveau præsterede Puma et tigerspring på 11,5 pct. i spidsen for Stoxx 600-indekset. Den tyske producent af sportstøj advarede ellers sammen med familierivalen Adidas om effekten af coronavirus på deres aktiviteter i Kina. Men markedet lagde mere vægt på, at Puma fortsat venter en stigning i salget på 10 pct. i år trods udfordringerne i Kina.

Blandt dagens tabere var Ageas, der skuffede med et nettooverskud i fjerde kvartal på 101,9 mio. euro mod estimerede 136,3 mio. euro ifølge Bloomberg News. Den belgiske forsikringsaktie faldt 5,2 pct.

/ritzau/FINANS