Aktieluk i Europa: Italiensk uro sendte nervøsitet ind over kontinentet

386341_16_9_large_673.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
20. aug 2019 KL.17:55

Flere af de ledende europæiske aktieindeks så store dele af tirsdagen ud til at lukke i plus, men ud på eftermiddagen ændrede det sig til det negative.

I London lukkede FTSE 100-indekset 0,9 pct. lavere, samtidig med at det tyske DAX-indeks faldt 0,6 pct., og CAC 40-indekset i Paris bakkede 0,5 pct. Også det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks røg tilbage med 0,7 pct.

Med til at trykke stemningen var nervøsitet omkring den politiske situation i Italien, hvor den italienske premierminister, Giuseppe Conte, meddelte, at han træder tilbage. Det gør han, fordi indenrigsministeren ifølge Giuseppe Conte har underløbet regeringen.

Meldingen fra premierministeren sørgede tirsdag for at sende det italienske FTSE MIB-indeks ned med 1,1 pct.

På selskabssiden var danske Pandora mest stigende aktie i det brede Stoxx 600-indeks med en kursstigning på 10,4 pct. Det skete, efter at smykkeselskabet offentliggjorde et regnskab for andet kvartal, der ifølge analytikerne var bedre end frygtet, samtidig med at Pandora meddelte, at det gør klar til en relancering af sit brand i slutningen af august - et resultat af arbejdet med restruktureringsprogrammet Programme Now.

Også den britiske supermarkedskæde Sainsbury's bidrog positivt til Stoxx 600-indekset med en stigning på 3 pct. Det skete som reaktion på data fra analysevirksomheden Nielsen, der ifølge Bloomberg News viser, at Sainsbury's øgede sit salg med 1,3 pct. i løbet af de seneste fire uger.

Der var dog også sure miner i Storbritannien, hvor Royal Mail faldt 5,1 pct. Det fulgte, efter at JPMorgan i en analyse udpegede flere risici for postselskabet i relation til en mulig tvist med en fagforening, der repræsenterer nogle af selskabets medarbejdere.

/ritzau/FINANS