Aktieluk i Europa: Bejlere sender spansk børsvirksomhed i vejret

391426_16_9_large_156.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
18. nov 2019 KL.18:05

Handelskonflikten mellem USA og Kina gav igen mandag investorerne en del usikkerhed at tumle med. Sidste uges optimisme efter positive signaler fra Det Hvide Hus blev bekræftet i weekenden af rapporter i det kinesiske statsmedie Xinhua om "konstruktive samtaler."

Men midt på eftermiddagen mandag rapporterede CNBC modsat, at der hersker pessimisme i Beijing, da USA's præsident, Donald Trump, angiveligt er uvillig til at tilbagerulle told på kinesiske varer. Rapporten sendte aktiemarkederne en smule ned, og det paneuropæiske Stoxx 600-indeks endte med et beskedent minus på 0,1 pct.

I Spanien bankede børsvirksomheden, Bolsas y Mercados Españoles, BME, til gengæld op i mandagens handel. Hele 38 pct. steg aktien, efter at en budkrig på det spanske selskab brød ud.

Schweiziske SIX annoncerede tidligere på dagen et bud på BME på 2,8 mia. euro, blot få minutter efter at Euronext, der driver børserne i Paris, Amsterdam, Lissabon og Bruxelles, havde bekræftet sin interesse i at overtage selskabet.

SIX' bud lød på 34 euro per aktie. BME lukkede dog endnu højere i godt 35 euro, hvilket indikerer, at investorerne tror på mere.

På topscorerlisten mandag var også Qiagen. Det hollandske selskab, der gør sig inden for diagnostiske test, har modtaget flere ikke-bindende bud. Aktien steg 8,5 pct.

Klø var der til gengæld til Volkswagen, der faldt 3,6 pct., efter at den tyske bilproducent sænkede vækstforventningerne for perioden 2016-2020.

/ritzau/FINANS