Aktieåbning: Vestas topper sammen med Coloplast i skriggrønt C25

383898_16_9_large_419.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
01. jul 2019 KL. 9:34

Vestas er med i toppen af eliteindekset mandag morgen i de indledende handler, efter en sand ordrestorm i weekenden der markerer afslutningen på andet kvartal i ordrebogen.

I slutningen af sidst uge meldte selskabet om en stribe ordrer, men i weekenden blev der for alvor åbnet for sluserne, da vindmølleselskabet annoncerede hele fem ordrer på samlet 1152 megawatt (MW).

Samlet stiger det danske eliteindeks, C25, 2 pct. til 1144,84 i et indeks, der kun er præget af aktier med plusser til kurserne.
Den grønne pil kommer, efter at USA og Kinas præsidenter, Donald Trump og Xi Jinping, lørdag i forbindelse med weekendens G20-topmøde i Japan mødtes og aftalte at genoptage forhandlingerne på handelsområdet.

Meldingen om, at Trump overvejer igen at tillade udvalgte amerikanske virksomheder at handle med kinesiske Huawei Technologies, bidrager også til det gode humør.

VESTAS MED NYE ORDRER

Vestas, der stiger 4,1 pct. til 589,60 kr., annoncerede i weekenden hele fem ordrer på samlet 1152 megawatt (MW). Tre af ordrerne kom fra Vestas' største enkeltmarked, det amerikanske, mens selskabet i Finland kunne fortælle om sin første ordre for en mølle på sin nye Enventus-platform.

Weekendens ordre-eldorado blev krydret med vindmølleselskabets første kontrakt i El Salvador.

- Med weekendens ordrer nåede Vestas op på 4,6 gigawatt i annoncerede ordrer i andet kvartal, hvilket er langt over vores forventninger. Det er super positivt og det højeste niveau i et kvartal nogensinde, siger ABG Sundal Colliers aktiechef, Tue Østergaard.

Ifølge ABG's beregninger ligger Vestas' ordreindgang 76 pct. foran i forhold til ordreindgangen på samme tidspunkt sidste år.

Coloplast ligger helt i top, efter selskabet mandag morgen oplyste, at en fransk prisreform vil ramme selskabet på stomi med en reduktion på 9 pct. og på sårpleje med en reduktion på 2 pct.

Selskabet fastholder forventningerne til 2018/19, mens reformens endelige indvirkning fortsat analyseres.

Coloplast stiger 3,4 pct. til 767,60 kr. mandag morgen.

GOD DAG FOR CYKLISKE AKTIER

Der er også fokus på A.P. Møller-Mærsk, hvor B-aktien stiger med 2,8 pct. til 8372 kr. i de første handler.

- Alle cykliske aktier vil formentlig få en tur op i dag, herunder et selskab som Mærsk. Der har været meget usikkerhed i forhold til handelskonflikten, men der er mandag positive toner på de asiatiske børser efter weekendens G20-møde og drøftelser mellem USA og Kina, vurderer Tue Østergaard.

Blandt sidepapirerne oplyste Nordea søndag, at koncernchef Casper von Koskull går på pension ved udgangen af 2020. På det tidspunkt vil Casper von Koskull være 60 år.

- Der vil komme fokus på Nordea, efter at deres topchef er ude at sige, at han holder op om 16 måneder. Jeg tror, at markedet vil reagere negativt på den nyhed, for generelt har markedet det dårligt med uafklarede ledelsessituationer, siger ABG's aktiechef.

Oveni har Berenberg sat kursmålet på aktien ned til 63,60 kr. fra 71,16 kr., mens købsanbefalingen fastholdes, fremgår det af data fra Bloomberg News.

En aktie i Nordea stiger 1 pct. til 48,23 kr.

Og så skal Nilfisk ud og finde en ny direktør for finanserne, da Karina Deacon forlader selskabet ved årsskiftet for at træde til for finansdirektør i DFDS.

Aktien stiger 0,3 pct. til 188 kr.

/ritzau/FINANS