Aktieåbning i USA: Røde markeder fra start - Facebook daler ned

384983_16_9_large_309.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
24. jul 2019 KL.15:46
De amerikanske aktiemarkeder falder fra handelsstart onsdag, på en dag hvor teknologiaktierne er under pres, efter at USA's justitsministerium tirsdag aften dansk tid meddelte, at ministeriet vil undersøge, hvorvidt store it-virksomheder benytter sig af konkurrenceforvridende forretningsmetoder.

Ministeriet bekendtgjorde ikke, hvilke specifikke virksomheder der er i søgelyset.

Det brede S&P 500-indeks kommer fra start med et fald på 0,3 pct., mens det noget smallere Dow Jones falder med 0,5 pct. It- og teknologitunge Nasdaq bakker med 0,3 pct.

Tirsdag var der ellers god stemning på de amerikanske aktiemarkeder, og hen over dagen blev den gode stemning cementeret efter forlydender om, at USA i næste uge sender handelsrepræsentanter til Kina for at genoptage handelsforhandlingerne ansigt til ansigt.

Forud for amerikansk handelsstart onsdag er der landet en række regnskaber, som investorerne kan kaste et nærmere blik på.

REGNSKABER I LANGE BANER

Den amerikanske flyproducent Boeing, der har fået grounded sine fly af typen 737 MAX efter to flystyrt, landede et underskud for andet kvartal. Det var en overraskelse, da der var ventet overskud ifølge Bloomberg.

Underskuddet per aktie var 5,82 dollar mod i overskud 3,33 dollar per aktie i andet kvartal sidste år. Analytikerne havde ventet et overskud på 1,98 dollar per aktie.

Fly-aktien falder 0,9 pct. fra handelsstart.

Caterpillar, som blandt andet leverer gravemaskiner til mineindustrien, venter, at overskuddet for hele 2019, kommer til at være i den nedre del af det tidligere udmeldte interval på 12,06-13,06 dollar.

Det skriver Bloomberg News, efter at Caterpillar har leveret regnskab.

Andet kvartal ramte ellers inden for analytikernes skive. Omsætningen i kvartalet landede på 14,43 mia. dollar, hvor analytikerne adspurgt af Bloomberg News ventede en omsætning på 14,42 mia. dollar. På bundlinjen kunne selskabet notere sig et overskud per aktie på 2,83 dollar.

Aktien smider 5,3 pct.

Også regnskabsaktuelle AT&T har onsdag præsenteret resultater for andet kvartal, som rammer inden for analytikernes skive. AT&T leverede i andet kvartal et ordinært driftsoverskud (EBITDA) på 15,04 mia. dollar. Analytikere, der havde leveret estimater til Bloomberg News, ventede 15,07 mia. dollar.

Overskuddet per aktie endte på 89 cent, hvilket var helt i tråd med analytikernes forventninger, men under samme periode sidste år, hvor det blev 91 cent. Aktien vinder 1,1 pct.

Pakkekoncernen United Parcel Service, UPS, overraskede positivt med sit regnskab for andet kvartal, som sender aktien i vejret med 4,6 pct.

UPS kom ud af kvartalet med et justeret overskud per aktie på 1,96 dollar mod ventet 1,93 dollar blandt analytikerne ifølge estimater fra Bloomberg News.

FOKUS PÅ FACEBOOK OG TESLA

Også Paypal og AMD leverer regnskab onsdag. Paypal-aktien taber 0,5. AMD-aktien kommer fra start med en stigning på 0,1 pct.

Efter amerikansk børslukketid melder Facebook, Tesla og Ford sig desuden på banen med regnskaber. Forud for handelsstart har Facebook meddelt, at selskabet betaler 5 mia. dollar i et forlig med de amerikanske myndigheder for selskabets håndtering af private brugerdata gennem en årrække.

Facebook-aktien falder 1,8 pct. kort inde i dagens handel.

Tesla-aktien smider 0,3, mens Ford-aktien henter 0,3 pct.

Derudover vil der i dagens handel være fokus på Texas Instruments og Snap Inc., som begge leverede regnskaber tirsdag efter børsens lukketid.

Snap Inc. stiger 12,7 pct. efter få minutters handel, mens Texas Instruments går frem med 5,5 pct.

/ritzau/FINANS