Aktieåbning i USA: Handelsspændinger trækker ned på dag med få lyspunkter

387117_16_9_large_396.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
03. sep 2019 KL.15:51
Det amerikanske aktiemarked starter med fald tirsdag, efter at have været på forlænget weekend i forbindelse med Labor Day, der holdt markederne lukkede mandag.

Teknologitunge Nasdaq og det brede S&P 500-indeks viger begge 0,8 pct. i starten af børsdagen onsdag, og det smalle Dow Jones-indeks bakker 1,1 pct., efter et marginalt plus for S&P 500-indekset fredag, hvor Dow Jones-indekset vandt 0,1 pct., mens Nasdaq bakkede med 0,1 pct.

Allerede mandag under helligdagen, pegede de amerikanske futures i rødt, efter at nye toldsatser mellem USA og Kina trådte i kraft natten til søndag. Og det tegner ikke til, at der er nye forhandlingsmøder i kalenderen mellem de to lande, der har svært ved at finde kompromisser i den verserende handelskrig.

Stemningen lettes formentlig heller ikke af, at Kinas største teknologikoncern, Huawei, tirsdag har beskyldt den amerikanske regering for at true selskabets medarbejdere og iværksætte cyberangreb for at infiltrere Huaweis interne systemer.

Og oven i holder amerikanerne vejret, mens de afventer orkanen Dorians tur op langs den amerikanske sydøstkyst nær delstaterne Florida, Georgia, South Carolina og North Carolina.

Dorian er nu kategoriseret som en kategori 4-orkan, og den har forårsaget store ødelæggelser og mindst fem dødsfald på sin vej.

POSITIVE DATA GIVER AKTIEHOP

Medicinalselskabet Ardelyx starter dagen med et tigerspring og stiger med 17,4 pct. i de første handler.

Selskabet har positive resultater i forbindelse med lægemiddelkandidaten Tenapanor, der blandt andet bruges til behandling af irritabel tarmsyndrom (IBS).

Også Medicines Co. ser ud til at få en god dag, efter selskabet er kommet med data for inclisiran, der er et kolesterolsænkende præparat. Studiet - Orion-11 - viser, at præparatet kan sænke niveauet af LDL-kolesterol, der er kendt som "det dårlige kolesterol" med omkring 54 pct. efter 510 dage.

Aktien stiger med 11,6 pct. i starten af børsdagen.

Elektronik- og hvidevareforhandleren Conn's går mod den generelle trend på aktiemarkedet tirsdag og stiger med 17,7 pct. Årsagen til investorernes begejstring skal findes i det regnskab for andet kvartal, som selskabet leverede før børstid.

Den justerede indtjening per aktie var på 62 cent mod ventede 57 cent ifølge et estimat fra Bloomberg News. Omsætningen nåede 401,1 mio. dollar mod ventede 399,2 mio. dollar.

APPLE IKKE RAMT AF NY TOLD

Selv om Apple, der nok er mest kendt for sine iPhones, ikke bliver ramt af de nye toldafgifter, som amerikanerne skød i gang den 1. september, så ventes det, at øgede toldsatser vil ramme giganten til december. Aktien falder med 1,2 pct. ved handelsstart.

På den amerikanske nøgletalsfront kommer der i løbet af formiddagen amerikansk tid endelige PMI-tal for industrisektoren, samt ISM-tal - også for industri - og anlægsinvesteringer for juli.

Og tirsdag aften amerikansk tid holder chefen for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i Boston, Eric S. Rosengren, tale i Easton, Massachusetts.

/ritzau/FINANS