Aktieåbning i USA: Dropbox brager frem efter regnskab i virusramt marked

396490_16_9_large_339.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
21. feb 2020 KL.15:44

De ledende amerikanske aktieindeks bakker længere væk fra onsdagens rekordniveauer kort efter handelsstart fredag, hvor nervøsitet for coronavirussets negative effekt på økonomien er med til at sætte en kæp i hjulet for stigninger på aktiemarkederne.

Dermed fortsætter den mere negative stemning ud fredag, efter at de amerikanske aktieindeks også måtte tage sig til takke med fald torsdag.

Onsdag satte indeksene ellers endnu en gang rekord, men torsdag satte faldene ind efter fornyede bekymringer om coronavirusset samt en punkterende rentemelding fra den amerikanske centralbanks næstformand.

TRAKTORGIGANT STARTER MED KURSHOP

Allerede forud for handelsstarten har investorerne kunnet nærstudere en række amerikanske regnskaber.

Et overraskende godt ét af slagsen kom fredag fra amerikanske John Deere, som fremstiller landbrugsmaskine.

Selskabet pløjede sig bedre end ventet gennem første kvartal af selskabets skæve regnskabsår, som tæller november, december og januar måned.

Landbrugsselskabet nåede en omsætning i kvartalet på 6,53 mia. dollar, mens analytikerne havde forventet 6,28 mia. ifølge Bloomberg News. Det var dog et fald fra 6,94 mia. dollar i samme periode året forinden.

Indtjeningen per aktie i kvartalet steg imidlertid med 6 pct. i forhold til året før til 1,63 dollar, og selskabet fastholder sit mål om en nettoresultat for året på 2,7 mia. dollar til 3,1 mia. dollar.

Deere & Company-aktien stiger kort efter børsåbningen i USA 8,1 pct.

DROPBOX OVERRASKEDE POSITIVT MED REGNSKAB

Den amerikanske softwareselskab Dropbox, som tilbyder lagring via internettet, står også til at få en god start på handelsdagen efter regnskabsoffentliggørelsen efter amerikansk børslukketid torsdag.

Softwarekoncernen oplevede i perioden en stigning i omsætningen på 19 pct. til 446 mio. dollar. Det var stort set på linje med analytikernes forventning om en omsætning på 443 mio. dollar, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det justerede overskud per aktie landede samtidig på 16 cent sammenlignet med 10 cent et år tidligere og mod et konsensusestimat på 14 cent.

Dropbox-aktien stormer frem med 22,3 pct. ved handelsstart fredag.

TELESELSKABER ER I FOKUS

T-mobile fik tidligere i februar rettens ord for, at det kan overtage teleselskabet Sprint for 26,5 mia. dollar.

De to selskaber har nu accepteret nye betingelser for den verserende fusion, som tager hensyn til kursfaldet for Sprint-aktien, som er sket, siden aftalen i første omgang blev indgået.

De nye betingelser vil reducere Sprint-storaktionæren Softbanks ejerandel til 24 pct. fra 27 pct. under de tidligere betingelser, skriver nyhedsbureauet Reuters.

T-mobiles moderselskab, Deutsche Telekom, vil efter de nye betingelser komme til at sidde med en ejerandel på 43 pct. for det kombinerede selskab mod 42 pct. under de tidligere vilkår.

De øvrige Sprint-aktionærer vil fortsat modtage det tidligere aftalte antal aktier i T-mobile i forbindelse med fusionen, lyder det.

Sprint-aktien stiger 6,5 pct. efter børsåbningen, mens T-mobile falder 0,5 pct. Sidstnævnte har desuden fået sænket sin anbefaling til "outperform" fra "stærkt køb" af finanshuset Raymond James.

/ritzau/FINANS