Aktieåbning i USA: Coronavirus-studie løfter biotekselskab i lysegrønt marked

395363_16_9_large_301.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
03. feb 2020 KL.15:48

De amerikanske aktier retter mandag en smule op på de seneste ugers fald oven på det kinesiske udbrud af coronavirus. Efter kort tids handel mandag stiger de tre ledende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, 0,3-0,4 pct.

For to uger siden lå de amerikanske aktieindeks i rekordniveauer, men frygten for virusset, der ifølge Reuters har kostet flere end 350 livet, har slettet årets fremgang, og S&P 500-indekset var inden børsåbning mandag faldet 0,3 pct. siden nytår.

Stemningen hjælpes mandag af, at Kinas centralbank søndag meddelte, at den vil tilføre de finansielle markeder milliarder af yuan oven på virusudbruddet, skriver Reuters.

Fra mandag vil der blive lanceret et program, som har til hensigt at pumpe 174 mia. dollar - eller knap 1200 mia. kr. - ind i økonomien.

Biotekselskabet Gilead Sciences stiger mandag 6,9 pct. til 67,53 dollar, efter at selskabet fredag har kunnet fortælle, at det samarbejder med sundhedsmyndighederne i Kina om at teste et middel til behandling af coronavirusset.

Det er midler Remdesivir, der bruges til behandling af blandt andet ebola, som nu bliver undersøgt som middel mod coronavirusset. Det sker ifølge Marketwatch i et randomiseret, kontrolleret forsøg i Kina.

ALPHABET MED REGNSKAB EFTER BØRSLUKNING

Udbruddet af virusset får nu også konsekvenser for Apples officielle butikker i Kinas fastland, der lukkes frem til 9. februar, skriver Reuters. Apple-aktien falder 1,7 pct. til 304,08 dollar i de første handler.

Den kinesiske internetgigant Baidus amerikanske notering stiger 4,3 pct. til 128,75 dollar, efter at selskabet fredag aften løftede forventningerne til fjerde kvartal 2019.

Selskabet forventer nu en justeret nettoindtjening i kvartalet på 1,28-1,36 mia. dollar og en omsætning på 4,06-4,15 mia. dollar. Analytikerne venter ifølge Marketwatch en nettoindtjening på 623,4 mio. dollar og en toplinje på 4,02 mia. dollar.

Det er mandag sidste dag for investorerne til at positionere sig i Googles moderselskab, Alphabet, inden selskabet efter børslukning kommer med tal for fjerde kvartal 2019. Aktien stiger efter kort tids handel 2,1 pct. til 1464,76 dollar.

BANKER MERE OPTIMISTISK OMKRING NIKE

Der er mandag medvind til Nike-aktien, der stiger 3,4 pct. til 99,54 dollar, oven på at selskabet har fået analysenyt fra flere forskellige fronter.

Storbanken UBS har ifølge Bloomberg News løftet sin anbefaling af aktien til "køb" fra "neutral", mens kursmålet er blevet løftet til 136 dollar fra 103 dollar.

Det er blandt andet selskabets investeringer i nye produkter, værdikæden og e-handel, der har gjort banken mere optimistisk omkring aktien. Banken forventer, at investeringerne vil øge værdien af selskabet markant på langt sigt.

Samtidig har JPMorgan tilføjet aktien til sin fokusliste over vækstaktier. Analytiker Matthew Boss mener nemlig, at den seneste tids kursfald på 9 pct. har givet en god mulighed for at købe sig ind i aktien.

Andetsteds er oliegiganten Exxon Mobil i bekneb. Selskabet forlænger fredagens kursfald på 4,1 pct. ved at falde yderligere 2 pct. til 60,88 dollar.

Fredag var det ifølge Marketwatch et skuffende regnskab for fjerde kvartal, der tyngede aktien og sendte den ned i det laveste niveau siden september 2010.

Mandag er det så storbanken Goldman Sachs, der mener, det er tid til at sælge aktien. Goldman Sachs har således sænket sin anbefaling af oliegiganten til "sælg", ligesom analytiker Neil Mehta har sænket sit kursmål med 18 pct. til 59 dollar.

/ritzau/FINANS