Aktieåbning i USA: Alphabet snydes for markant optur på børsen

395452_16_9_large_12.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
04. feb 2020 KL.15:51

Mens Alphabet er på hælene fra åbningen tirsdag oven på et lidt skuffende kvartalsregnskab, så er åbningen i det generelle marked og i særdeles for Tesla langt lysere.

De tre toneangivende indeks fortsætter alle med at rette sig oven på sidste uges fald som følge af bekymring over virusudbruddet i Kina.

S&P 500-futuren stiger 1,2 pct. Også Dow Jones-indekset ligger 1,3 pct. højere, og Nasdaq-indekset stiger 1,2 pct. Fremgangen kommer på ryggen af pæne stigninger mandag, hvor det brede S&P 500-indeks rettede sig 0,7 pct.

Ifølge CNBC har det skabt ro, at den kinesiske centralbank mandag og tirsdag har pumpet store mængder likviditet ind i finansmarkederne.

ALPHABET SKUFFEDE

Et af Wall Streets allerstørste navne Alphabet bliver dog efterladt på perronen tirsdag.

Selskabets regnskab for fjerde kvartal skuffede, både når det kom til den traditionelle annonceforretning via Google, og for forretningsområderne Youtube og Google Cloud, skriver Reuters.

Det var ellers første gang, at Alphabet lagde tallene for indtægterne fra Youtube og fra cloud-forretningen frem, men selv om begge divisioner gennem 2018 og 2019 samlet set og i runde tal har fordoblet sig, var det ikke nok til at indfri forventningerne.

Aktien i Alphabet falder 3,2 pct. fra åbningen tirsdag.

TESLA BANKER OP

Den glubende investorappetit på Tesla-aktien fortsætter til gengæld tirsdag. Efter en kursstigning på hele 19,9 pct. mandag, løftes aktien med yderligere 9,4 pct. til 855,40 dollar.

Tirsdag har storinvestoren Ron Baron ifølge CNBC været ude at sige, at han tror, at Tesla, som hans investeringsfirma har tæt på 1,63 mio. aktier i, vil nå en omsætning på 1000 mia. dollar inden for ti år. Derfor vil han ikke sælge ud af sine aktier.

Mandag var der også flere positive historier med vilde forudsigelser ude omkring elbilproducenten.

Her spåede investeringschefen i Ark Invest, Cathrine Wood, blandt andet, at Tesla-aktien vil stige massivt de kommende år. Hun vurderer, at aktien inden 2024 vil have en værdi på 7000 dollar, skriver Marketwatch.

Tesla-aktien har været i god gænge i 2020 og er baseret på mandagens lukkekurs steget hele 86,5 pct. siden årsskiftet.

FLERE GODE REGNSKABER

Blandt investorernes foretrukne tirsdag er også regnskabsaktuelle selskaber som Clorox og McKesson, der stiger henholdsvis 4 pct. og 5 pct. fra åbningen.

Clorox, der producerer rengøringsmidler, løftede sin nettoindtjening til 185 mio. dollar i sit forskudte andet kvartal fra 182 mio. dollar samme periode året før.

Det svarer til en indtjening på 1,46 dollar per aktie, hvilket var mere, end analytikernes estimat på 1,31 dollar ifølge Marketwatch.

Også McKessons indtjening var en del højere end forudset i det seneste kvartal, hvor medicindistributøren tjente 3,81 dollar per aktie mod estimeret 3,56 dollar, ifølge CNBC.

Fra regnskabsfronten kommer der efter børslukketid nyt fra store navne som Ford og Walt Disney. Bilproducenten stiger 1,7 pct., og Walt Disney ligger 1,8 pct. højere.

/ritzau/FINANS