ABG om Ambu-direktørs aktiekøb: Det sender et godt signal til markedet

383703_16_9_large_787.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
26. jun 2019 KL.15:18
Aktien i Ambu har været på en rutsjetur den seneste måned, efter at medicoselskabets bestyrelse fyrede den daværende topchef, Lars Marcher, og siden nedjusterede forventningerne.

Men onsdag henter aktien igen lidt af det tabte med en stigning på omkring 4,8 pct. til 96 kr., efter at den nye administrerende direktør, Juan-José Gonzalez, har købt en stor portion aktier i selskabet.

- Aktien har haft det svært på det sidste, og når den administrerende direktør går ud og køber aktier, sender det helt klart et "bullish" signal til markedet. Det er ikke optioner, han udnytter, men reelle penge han bruger til at købe aktier for, siger Nikolaj Holmsgaard, der er ansvarlig for aktiehandel hos ABG Sundal Collier.

Den nye topchef købte tirsdag 55.000 Ambu-aktier til 89,39 kr. stykket, og dermed løber den samlede værdi op i knap 5,0 mio. kr. Juan-José Gonzalez trykkede også på købsknappen tidligere i juni, hvor han i kølvandet på opdateringen af medicoselskabets strategi og en nedjustering købte aktier for 3,2 mio. kr.

- Det er et udtryk for, at han i hvert fald tror på casen og forpligter sig, i takt med at han selv binder penge i selskabet. Markedet kan godt lide det, og tit ser man, at der er nogle optioner, som skal udnyttes, så de kan få aktierne billigere. Det er, hvad det er. Men for frie midler ser man ofte, at de køber for 1-2 mio. kr., så at købe aktier for 5 mio. kr. for frie midler ligger i den pæne ende, siger Nikolaj Holmsgaard.

Juan-José Gonzalez afløste Lars Marcher den 15. maj i år, og han har blandt andet en fortid i amerikanske Johnson & Johnson.

Meldingen om direktørskiftet kom den 10. maj. Dagen inden lukkede Ambu-aktien i kurs 175,90 kr., og dermed har aktien tabt omkring 45 pct. af sin værdi på den københavnske fondsbørs.

/ritzau/FINANS