1 pct.-lånet med afdrag lurer i kulissen: Holder kursen dagen ud, åbner det igen mandag

388144_16_9_large_564.jpg
Penge
Eksklusivt for kunder
20. sep 2019 KL.15:23

null

Meget tyder nu på, at også 1 pct-lånet med afdrag igen bliver det toneangivende fra på mandag af. 

Senest skubbede 1 pct.-lånet med afdragsfrihed det såkaldte "drømmelån" 0,5 pct.- lånet ud i kulden, og nu ser det ud til, at varianten med afdrag også er på vej ind i varmen igen. 

Således handler Totalkredits 30-årige 1 pct.-lån med afdrag her til eftermiddag under kurs 100 for første gang siden starten af august, ifølge en meddelelse fra Arbejdernes Landsbank.

"Kursen ligger p.t. i 99,962, og holder det niveau dagen ud, så åbner det igen for tilbudsgivning på mandag," siger privatøkonom i banken, Brian Friis Helmer, i en meddelelse. 

Selvom rentestigningen er skidt for konverteringsbølgen, betyder det ikke, at privatøkonomen forudser, at konverteringsbølgen bliver aflyst.

"Langtfra. Jeg ville ikke blive overrasket, hvis vi kommer op i omegnen af 150 mia. kr. i konverteringer ved udgangen af oktober. Vi skal huske på, at renten p.t. er tilbage på niveauet for ca. 1½ måned siden, hvor vi så en konverteringsbølge for 185 mia. kr.," siger han i meddelelsen. 

Han peger videre på, at rentestigningen ikke er entydigt dårligt for den konverteringsbølge, som allerede er i gang, da begge varianter af 1 pct.-lånet således vil kunne fås stort set uden kurstab, hvis altså 1 pct. lånet med afdrag genåbner på mandag.

"Billedet af hamrende lave renter er i bund og grund uændret, uanset om renten hedder 0,5 pct. eller 1 pct.," lyder det fra privatøkonomen.

Brian Friis Helmer har regnet på det, og ifølge beregningerne står de boligejere, som i dag har en fast rente på 2 pct. eller derover og en restgæld på min. 500.000 kr., med gode muligheder.

"Har man i dag et 2 pct.-lån med afdrag med en restgæld på 1 mio. kr. og omlægger det til et nyt 1 pct.-lån (her er antaget, at kursen er 99,9, red.), så sparer man ca. 200 kr. om måneden efter skat. Omkostningen i form af gebyr og kurstab er ”tjent hjem igen” på ca. 2,5 år," skriver han.