Nyt nederlag til Finansiel Stabilitet: Bankledelse slipper for regning på 275 mio

396889_16_9_large_23.jpg
Finans
Eksklusivt for kunder
28. feb 2020 KL.10:29
Finansiel Stabilitet har i dag lidt et nederlag ved Vestre Landsret, hvor statens skraldespandsselskab for krakkede banker forsøgte at holde den tidligere ledelse i Løkken Sparekasse erstatningsansvarlige. 

"Landsretten fandt det ikke bevist, at sparekassen havde været indrettet og drevet på en måde, der i sig selv kunne begrunde et erstatningsansvar for bankens ledelse for de tab på udlån og garantier, som kravet vedrørte," skriver Vestre Landsret og fortsætter:

"Finansiel Stabilitet havde endvidere ikke bevist, at ledelsen havde handlet ansvarspådragende i forbindelse med tabene på en række konkrete engagementer. Finansiel Stabilitet havde heller ikke bevist, at revisionen havde handlet ansvarspådragende."

Finansiel Stabilitet havde krævet 275 mio. kr., men skal i stedet betale 34 mio. kr. i sagsomkostninger til bankens tidligere direktør, formand, næstformand og revision.

Gik ned for 11 år siden

Løkken Sparekasse krakkede i marts 2009, hvor finanskrisen var på sit højeste. Det skete efter, at sparekassen i årene op til krisen havde haft en enorm vækst.

Fra 2004 til 2008 steg sparekassens udlån fra 476 mio. kr. til 1466 mio. kr. Men landsretten finder altså ikke bevist, at udlånet var så uansvarligt, at bankens ledelse kan holdes ansvarlige for dens krak.


Kommer efter EBH-nedrlag

Dommen kommer efter, at Finansiel Stabilitet i slutningen af januar tabte en lignende sag mod ledelsen i EBH Bank.

Her krævede Finansiel Stabilitet 550 mio. kr. i erstatning, men måtte i stedet betale sagsomkostninger på 121 mio. kr. 

Dele af denne sag er nu anket til Højesteret.