Af

Det danske biotekselskab CMC Biologics, der producerer aktive ingredienser til biotek- og farmaindustrien, er blevet solgt for 3,6 mia. kr. til japanske AGC Asahi.

Det skriver Børsen.

AGC Asahi er ejet af Mitsubishi-koncernen og får med købet af CMC Biologics adgang til markederne i USA og Europa.

Bestyrelsesformand i CMC Biologics, David Kauffmann, er svært tilfreds med salget til japanerne, som han mener er meget engageret i at gøre CMC til den foretrukne partner i branchen.

- Vi har fået en god pris, og den giver mening for Asahi, så det er en strategisk pris, som inddrager, at det får adgang til en fantastisk teknologi- og vidensbase i CMC, siger David Kauffmann til Børsen.

CMC har siden oprettelsen i 2001 gennemgået en større rejse og har de senere år været en eftertragtet opkøbsmulighed i markedet, hvor mange har vist interesse.

Der er da også stort potentiale, mener bestyrelsesformanden:

- Vi er startet fra ingenting i 2001, og vi endte med 530 ansatte og en fin omsætning, et godt stykke over milliarden, og vi har en ordrebog, som rækker langt ind i 2022, så selskabet er ideelt positioneret til kraftig vækst, siger David Kauffmann, til Børsen.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"

  USA/aktier: Fremgang fredag sikrede et plus på 2,5 pct for hele ugen

  Så skete det: Trump underskriver finanslov og erklærer nødretstilstand

  Ugen der kommer: Hvad skal Mærsk leve af i fremtiden?

  Medie: Facebook risikerer milliardbøde efter krænkelser af privatliv

  Bravida i rekord - danske entreprenører skal stå tidligt op for at følge med de udenlandske

  Fredagens aktier: DSV kravlede op på Panalpina-nyt i grønt marked

  USA/middag: Aktier løftes af opmuntrenede handelsnyt

  Danske Bank har valgt advokatfirma til sag i USA