Af

BØRSEN

BOOM I KØB OG SALG AF VIRKSOMHEDER

2015 har indtil videre budt på en lang perlerække af virksomhedshandler. Og det ser ud til at fortsætte, for corporate finance-husene får massevis af henvendelser fra både købere og sælgere. Rådgiver vurderer, at det næppe kan blive ved, men efteråret kan byde på flere store salg. (Forside, side 6-7)

BETÆNDT SAG RAMMER ATEA PÅ ØKONOMIEN

Den storstilede bestikkelsessag i Danmark har allerede kostet Atea dyrt, selv om den kun er lige over en måned gammel. "Vi havde regnet med ordrer, som ikke er kommet," siger topchef. (Side 8)

LUNDBECK FORVENTER FLADERE SALGSKURVE I USA

Når medicinalkoncernen Lundbeck skal lancere sit nye skizofreni- og depressionsmiddel Rexulti, lander produktet i et marked, der er oversvømmet med billige kopier og lægemidler, der er gået af patent. Samtidig gør betalernes øgede fokus på pris, at alle billigere lægemidler skal prøves, inden patienterne rykker til de dyrere lægemidler. (Side 10)

EU LÆGGER STØRRE PRES PÅ MINISTERS AMMONIAKDRØM

EU's miljøudvalg er klar til skrappere ammoniakreduktion end hidtil planlagt. Dermed bliver ministers løfte til landmænd sværere at indfri, mener SF. (Side 14)

ATOMAFTALE KAN BLIVE GULDGRUBE FOR EKSPORTEN

Danske virksomheder står på spring, men Iran er ikke det nemmeste marked at operere på, og først efter nytår vil aftalen udmønte sig i eksport til landet. (Side 18)

EU-ENERGIPAKKE VIL KOSTE TUNG INDUSTRI

EU's nye energipakke vil koste penge for den energitunge industri. Målet er at drive den grønne omstilling i Europa og nå EU's høje klimamål i 2030. (side 19)

BERLINGSKE BUSINESS

RYANAIR-IMAGE STYRTDYKKER - KUNDERNE ER LIGEGLADE

Det irske flyselskab har fået dybe ridser i lakken i løbet af foråret. Men kunderne er tilsyneladende upåvirkede. Flere ville vælge Ryanair i dag end ved årets begyndelse. (Forside, side 4-5)

HØJT SPIL OM MOLS-LINIENS AKTIER

Aktierne i Mols-Linien handles nu væsentligt over buddet på 34 kr. fra kapitalfonden Polaris. Forventningen om et højere bud trækker aktionærerne til børsen, men det er et risikabelt spil, advarer investeringsøkonom. (Side 3)

DFDS TRÆKKER FRANKRIG I RETTEN FOR SØMANDS-URO

Søslaget på den Engelske Kanal kan nu fortsætte i det franske retssystem, efter flere hundrede franske søfolk har blokeret havnen i Calais i protest mod, at Eurotunnel har droppet sit tabsgivende færgeselskab og chartret færgerne til DFDS. (Side 6)

BAGMANDSPOLITIET ANKER FRIFINDELSE AF BANKCHEFER

Frifindelsen af otte finansfolk i den højprofilerede EBH-sag var en fejldom. Det mener Bagmandspolitiet, som anker dommen mod syv af de frifundne. Forsvarer er dybt overrasket og taler om store menneskelige omkostninger. (Side 7)

GRÆSK GÆLDSBJERG VIL VOKSE IND I HIMLEN

En IMF-analyse tegner et særdeles dystert billede af Grækenlands økonomi. Om få år vil gælden være vokset til det dobbelte af landets samlede produktion. IMF anbefaler endnu engang en eftergivelse af noget af gælden. (Side 10)

JYLLANDSPOSTEN ERHVERV

DE DANSKE EKSPORTVIRKSOMHEDER ELSKER ALT AMERIKANSK

USA er på et år kravlet to pladser op på listen over de største danske eksportmarkeder, viser nye tal fra DI. Samtidig breder den generelle optimisme sig. Virksomhederne venter ifølge Jyllands-Postens Eksportbarometer fremgang i deres salg i udlandet på mere end 10 pct. i det første halve år af 2015. (Forside, side 6-7)

IRANSK SMØREOLIE TIL ØKONOMIEN

Der er danske virksomheder, der har det bedst med høje oliepriser. Men bundlinjen er, at den iranske dæmper på olieprisen er godt for dansk økonomi. (Side 3)

TOMATPRODUCENT SPARER MILLIONER I AFGIFTER PÅ SVENSK GARTNERI

Fynsk gartner tjener sine penge på tomatproduktion i Sydsverige. Hans danske gartneri løb dårligt rundt, og energiafgifter for millioner af kroner får hovedansvaret. (Side 4-5)

BANKERNE HOLDER STADIG BITCOINS UD I STRAKT ARM

Verdens største digitale valuta burde nyde godt af den økonomiske uro i disse tider. Men så længe brugerne af bitcoins får lov til at være anonyme, vil bankerne ikke have noget som helst med det moderne alternativ at gøre. (Side 8)

PRIVATE ELKUNDER FÅR EN HOVEDROLLE I EU'S NYE ENERGIUNION

I februar løftede EU-Kommissionen sløret for planerne om en EU-energiunion. Nu følger man så op med en række konkrete udspil. De vil gøre det billigere for private elkunder, ensrette den grønne støtte i EU og puste nyt liv i det skrantende CO2-kvotesystem. (Side 15)

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerAsger Jorn-malerier: En unik investeringsmulighed i en usikker tid

Annoncørbetalt
indhold af Secher Fine Art & Design

Forsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer

Helle Ib: Tre ting er værd at hæfte sig ved i Ellemanns første landsmødetale

Redaktionens favoritter: Det optager redaktionen

Mærsk-topchef overvejer ny ledelsesstruktur efter Toft-afgang