Af

Det danske aktiemarked tager hul på den nye handelsuge i grønt terræn, hvor det dog primært er aktierne uden for for eliteindekset, som er i fokus fra morgenstunden.

Bavarian Nordic har kunnet berette, at selskabet har indgået aftale om køb af vacciner, mens Firstfarms i løbet af weekenden har opjusteret forventningerne til året.

C25-indekset kommer fra start med en stigning på 0,1 pct. til 1122,85 - med Vestas i toppen med en stigning på 1,6 pct. til 535,20 kr.

Det er generelt småt med selskabsspecifikke nyheder for aktierne i C25 mandag, hvor Chr. Hansen dog er en undtagelse. Her har tyske Berenberg sænket sit kursmål til 500 kr. fra 575 kr.

Ifølge de seneste data fra Bloomberg News er bankens anbefaling "sælg".

Chr. Hansen-aktien stiger fra start med 0,1 pct. til 526,80 kr.

FIRSTFARMS OG BAVARIAN I FOKUS

Aktien i Bavarian Nordic falder 2,5 pct. til 170,65 kr. kort inde i mandagens handel. Det sker, umiddelbart efter at selskabet har annonceret, at det har indgået aftale med britiske Glaxosmithkline om køb af globale rettigheder til to vacciner med en samlet omsætning på cirka 175 mio. euro.

Bavarian betaler 301 mio. euro ved transaktionens ventede indgåelse den 31. december. Der er desuden aftalt betingede milepæle på op til 495 mio. euro, som ventes at falde i 2020-2025.

Fredag berettede Bavarian Nordic desuden, at dets fase 2-forsøg med midlet CV301 til behandling af blærekræft i kombination med Roches checkpoint-hæmmer Atezolizumab i første del ikke nåede de fastsatte effektmål for at kunne udvide rekrutteringen af patienter til forsøgets anden del.

Blandt sidepapirerne er også Firstfarms i fokus på ugens første handelsdag, efter at selskabet har opjusteret forventningerne til 2019's driftsresultat (EBIT), som skrues op til 43-48 mio. kr. mod tidligere forudset 33-38 mio. kr.

Også forventningerne til driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA) løftes med 10 mio. kr. til 90-95 mio. kr. fra tidligere 80-85 mio. kr.

- Firstfarms forventer et forbedret resultat for 2019 med baggrund i høje svinepriser, en tilfredsstillende produktivitet i svinebesætningerne samt en afgrødeproduktion med et resultat som forventet for høsten 2019, skriver selskabet.

Aktien i Firstfarms vinder 8,3 pct. til 72 kr. fra start mandag.

Kort inden børslukning fredag opjusterede Banknordik sine forventninger til hele regnskabsåret, samtidig med at koncernen fremlagde foreløbige resultater for tredje kvartal, som viser en tilbagegang i forhold til for et år siden.

Banken spår nu et nettoresultat i intervallet 170-210 mio. kr. mod tidligere ventet 150-200 mio. kr.

Banknordik-aktien stiger 0,5 pct. til 107 kr.

FODBOLDKLUBBER OG FLYSELSKAB MED POSITIVT NYT

Luftfartsselskabet SAS er også i fokus mandag, efter at det har bekræftet, at selskabet har indgået en fireårig aftale med det norske forsvar til en samlet værdi af cirka 1 mia. norske kr.

Den norske avis Dagens Næringsliv berettede allerede for halvanden uge siden, at SAS var løbet med kontrakten for næsen af konkurrenten Norwegian, der har stået for flyvningerne med norsk militærpersonel de seneste 12 år.

Aftalen omfatter mere end 350.000 flyvninger om året og vil bidrage væsentligt til antallet af passagerer, som flyver med SAS i Norge, oplyser selskabet.

SAS-aktien stiger 2,4 pct. til 9,70 kr.

Søndag holdt FC København trit med førerholdet FC Midtjylland i toppen af Superligaen, da københavnerne på hjemmebane slog Esbjerg med 3-1.

Aktien i Parken Sport & Entertainment går frem med 0,8 pct. til 99,80 kr.

Også Brøndby IF kom sejrrigt ud af weekenden med 3-0 over Lyngby. Dermed placerer holdet sig på en tredjeplads i ligaen. Fodboldklubbens aktie vinder 2 pct. til 0,67 kr.

I den jyske del af Superligaen vandt Silkeborg IF sin første sejr efter sommerens oprykning, da det blev til 4-3 mod AGF, som ligeledes er børsnoteret.

Silkeborg-aktien ligger uændret i 15,90 kr. mandag morgen, mens AGF-aktien falder 5,9 pct. til 0,32 kr.

AaB vandt i denne runde 1-0 over OB. Aktien vinder 0,6 pct. til 89,50 kr.

/ritzau/FINANS





NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler



Forsiden lige nu


Regeringen i opgør med spilbranche: "En udfordring for samfundet"

Morgenbriefing: Spar Nord-chef kritiserer politikere for overregulering, økonomer mener regeringen bryder løfte om forsigtighed

Aktier: Mangel på detaljer om handelsaftale lægger låg på markedet i Asien

Det sker i dag: Finansministeren præsenterer Økonomisk Redegørelse

USA forventer at fordoble eksport til Kina efter aftale

Usikre lån hitter stadig i storbyerne: "Hvis renten stiger, er det et problem"

I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem

Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"