Af

Regnskabssæsonen har indtil nu budt på betydelige kursudsving i de store C25-aktier. Alligevel mener aktiechefer ifølge Børsen, at regnskabssæsonen lander pænt.

Fra udgangen af juli, mens regnskabssæsonen har rullet, har investorerne været vidne til både voldsomme fald og stigninger i børsmarkedet.

I toppen af markedet finder man selskaber som FLSmidth, Carlsberg og DSV med stigninger på henholdsvis 10,1 pct., 4,2 pct. og 3,6 pct. I den modsatte ende er de tre bundskrabere Vestas, ISS og Chr. Hansen. Sidstnævnte faldt hele 13,8 pct. på regnskabsdagen.

På trods af kursuroen er det, man kan læse i selve regnskaberne, ganske beroligende for aktieanalysechefen i Sydbank, Jacob Pedersen.

- Jeg har fra start været lidt nervøs. For jeg synes ikke, at optakten til regnskabssæsonen var alt for god med nedjusteringer fra Chr. Hansen, B&O og Danske Bank. Men jeg synes egentlig, at opfølgningen har været meget fin. Det er ikke gået så galt for de danske selskaber, som man kunne have frygtet, siger Jacob Pedersen til Børsen.

- Mange af regnskaberne er aflagt på dage, hvor stemningen enten har været rigtig god eller rigtig dårlig med nyheder relateret til handelskrig og recessionsfrygt. I sådan et marked er man også nødt til at kigge ud over regnskabsdagen for at få det fulde billede, tilføjer han.

De største danske aktier har samlet set givet 12,4 pct. i afkast år til dato.

/ritzau/FINANS

Er du bedre end dine kolleger til at handle aktier?

Deltag i Børsens aktiespil. Her kan du risikofrit teste dine evner som investor. Du kan også oprette en gruppe for alle dine kolleger, så I kan dyste om, hvem der er arbejdspladsens bedste investor. Er det dig, der skal løbe med håneretten i kantinen? Vinderen af hele spillet får en hovedpræmie på 250.000 kroner. Tilmeld dig her

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Canadiere hev 894 mio ud af Skat med hjælp fra banker

Udbytteskandale vokser efter fejl hos Nordea, SEB og Danske Bank: 940 mio kr kan være tabt

Storaktionærer flokkes om fynsk small cap-selskab: Aktien er braget op med 47 pct. på én måned

Løkke ville hele tiden have Ellemann som formand

Sådan vinder du 250.000 kroner i Børsens aktiespil - fire eksperter giver råd

Eksperter spår hop i oliepris efter bomber i Saudi-Arabien: "Det er et chok til oliemarkedet, og vi vil helt sikkert se højere priser"

DNB på vej med lavere priser på formueforvaltning

Mindeplads for Kim Larsen i København bliver afvist af familien

Eks-premierminister kalder Boris Johnson populist