Af

Der er fredag medvind til Mærsk-aktien, der ved middagstid stryger til tops i det danske C25-indeks, efter at investorerne torsdag kvitterede for selskabets regnskab ved at sende aktien ned med 1,2 pct.

Selskabets B-aktie stiger 4,8 pct. til 7234 kr. Efter regnskabet har Fearnley løftet sin anbefaling af aktien til "køb" fra "hold", mens kursmålet stadig er 8100 kr.

Senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank peger på, at aktien indledningsvis steg på regnskabet torsdag, der var ganske pænt, men at aktien faldt tilbage, som markedet blev nervøst.

- Det er om noget en aktie, der er påvirket af handelsforhandlingerne, så den kommer givetvis stadig til at være volatil den kommende tid - på godt og ondt, vurderer han.

Det danske eliteindeks stiger som helhed 1 pct. til 1110,09, og det er kun få aktier, der ligger med rødt fortegn. En af dem er Vestas, der torsdag kom med regnskab. Vindmølleaktien falder fredag 1 pct. til 500,20 kr.

- Det var umiddelbart et lidt skuffende regnskab - også i forhold til det, der blev meldt ud for resten af året, hvor de indtjeningsmæssigt ligger omkring 5 pct. under konsensus i markedet, lyder det fra Martin Munk.

DNB har efter regnskabet sænket sit kursmål for aktien til 560 kr. fra 600 kr., men fastholder anbefalingen "hold". Kursmålet er blevet sænket til 606 kr. fra 642,08 kr. hos Morningstar, der også stadig anbefaler "hold".

CARLSBERG TRÆKKER UNIBREW OP

Carlsberg-aktien fortsætter fredag den seneste tids fremgang og er med et plus på 2,5 pct. til 1014,50 kr. endnu engang på rekordkurs.

Sidste uges opjustering og torsdagens regnskab har givet medvind til aktien, og fredag har der været flere analyser ude på bryggeriet - herunder fra DNB, der løfter kursmålet med 130 kr. til 850 kr., mens anbefalingen "sælg" gentages.

SEB har løftet kursmålet for bryggeriet til 1100 kr. fra 1000 kr., mens RBC har løftet det til 1070 kr. fra 1010 kr. Anbefalingerne er på henholdsvis "køb" og "outperform".

Torsdagens fine regnskabstal fra Carlsberg er ifølge Martin Munk med til at trække bryggeriet Unibrew op. Aktien stiger 3,8 pct. til 519,40 kr.

NOVO HANDLES UDEN UDBYTTE

Også servicegiganten ISS var torsdag aktuel med regnskab, hvilket fredag har kastet flere analyseændringer af sig. Blandt andet Handelsbanken har sænket kursmålet for aktien til 228 kr. fra 240 kr., mens anbefalingen stadig er "køb".

Aktien faldt torsdag 9,4 pct. efter regnskabet, mens den fredag stiger 0,5 pct. til 165,30 kr.

Coloplast har fået løftet kursmål af blandt andet CFRA, hvor det nu lyder på 720 kr. mod før 630 kr. Aktien stiger fredag 0,1 pct. til 819,80 kr.

Novo Nordisk handles fredag uden retten til et udbytte på 3 kr. Aktien stiger dog alligevel 0,5 pct. - svarende til 1,75 kr. - til 344,65 kr.

Danske Bank har ifølge Jyllands-Posten Finans afskediget endnu en chef som følge af skandalen omkring for høje gebyrer på investeringsproduktet Flexinvest Fri.

John Glottrup, daværende chef for forretningsudvikling i Danske Banks Wealth Management-forretning, er således ifølge tre unavngivne kilder blev afskediget. Danske Bank-aktien stiger 1,2 pct. til 89,18 kr.

FLERE ANALYSEÆNDRINGER UDEN FOR C25

Torsdag kom der også regnskab fra NKT, Spar Nord, Bavarian Nordic og Zealand Pharma, hvilket ligeledes har givet anledning til en stribe analyseændringer blandt de mindre selskaber på den københavnske fondsbørs.

ABG Sundal Collier har sænket sit kursmål for NKT, som fredag middag stiger 3 pct. til 85,05 kr., til 90 kr. fra 120 kr., men fastholdt anbefalingen "hold", mens finanshuset har løftet sin anbefaling af Spar Nord-aktien til "køb" fra "hold og kursmålet til 63 kr. fra 62 kr.

Også Handelsbanken har haft kig på Spar Nord, hvor kursmålet er blevet sænket til 55 kr. fra 60 kr. Anbefalingen er fortsat "hold" af Spar Nord-aktien, der fredag stiger 2,3 pct. til 52,50 kr.

Handelsbanken har ligeledes ændret sit kursmål for Zealand Pharma, der er blevet sænket til 145 kr. fra 164 kr., ligesom banken nu har anbefalingen "sælg" mod før "køb".

Danske Bank anbefaler stadig et "køb" af aktien, der fredag falder 5,8 pct. til 137,10 kr., mens der er blevet lagt 10 kr. til kursmålet, så det nu lyder på 190 kr.

REGNSKAB FRA TIVOLI

Bavarian Nordic-aktien stiger fredag 6 pct. til 167,55 kr. Nordea har løftet sit kursmål for aktien til 293 kr. fra 275 kr. og anbefaler stadig et "køb" af biotekaktien.

Der er fredag også nyt fra analysefronten om NNIT, der siden sidste fredag har fået skåret 28,7 pct. af sin markedsværdi. SEB har sænket kursmålet for aktien til 75 kr. fra 100 kr., mens anbefalingen "hold" gentages. Aktien stiger 1,7 pct. til 73 kr.

Fredag kommer der regnskab fra Tivoli, der i 2019 forventer en omsætning på niveau med 2018. Frem mod regnskabet falder aktien 1,5 pct. til 670 kr.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan møde Rasmus Hougaard og mange andre inspirerende og vidende personer indenfor ledelse til Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Her får du gode råd til at styrke dine egne lederevner. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Bombeskader på saudisk oliegigant ser værre ud end ventet: Kan holde olieprisen oppe

Storaktionær sælger ud i Zalando: Aktien bankes ned med 9 pct

Speas nærmer sig afvikling - venter udlodning af 950 kr pr aktie

I dag begynder en sag i den britiske Højesteret med store konsekvenser for brexit: Skal parlamentet tilbage på arbejde?

I dag begynder en sag i den britiske Højesteret med store konsekvenser for brexit: Skal parlamentet tilbage på arbejde?

Swedbank erkender alvorlige brister i hvidvaskkontrol: "Visse brister fremstår stadig"

Chemometec-direktør om rekordregnskab: Vi gør alt for at jagte de rigtige kunder

Hollywood-leverandør rejser millioner hos Pandora-stiftere og robotmillionær: "Nu skal vi virkelig ud og indtage det globale marked"

Swedbank imødekommer bagmandspolitiet: Bryder hvidvaskundersøgers tavshedspligt