Af

Æggebakkeproducenten Brdr. Hartmann har i andet kvartal haft en stigende nettoindtjening på trods af højere råvarepriser.

Det skyldes blandt andet et større salg, da omsætningen endte på 553 mio. kr. i andet kvartal, hvilket var lidt højere end de 542 mio. kr., som selskabet omsatte for i den tilsvarende periode sidste år.

Omsætningsstigningen bidrog til at sende nettooverskuddet op til 26 mio. kr., og det var mere end en fordobling sammenlignet med de 10 mio. kr., som Brdr. Hartmann tjente i samme kvartal året før.

- Vi solgte mere emballage og forbedrede effektiviteten, så vi kunne fastholde en solid indtjening, selv om kvartalet var præget af højere råvarepriser.

- Vi oplever en stærk efterspørgsel efter Hartmanns produkter og investerer markant i udvidelse af kapaciteten på tværs af vores markeder for at være på forkant med udviklingen, siger administrerende direktør Torben Rosenkrantz-Theil i en kommentar til regnskabet.

Brdr. Hartmann fastholder sine forventninger til 2019 om en samlet omsætning på 2,2-2,4 mia. kr. efter justering for hyperinflation og en overskudsgrad på 9-11 pct. eksklusiv justering for hyperinflation.

Fortsat volumenvækst og effektiv drift i kerneforretningen skal ifølge selskabet bidrage positivt til udviklingen i andet halvår 2019, der fortsat ventes negativt påvirket af et normaliseret lavere bidrag fra Hartmann Technology sammenlignet med niveauet i 2018 og højere papir- og energiomkostninger.

Tabel for Brdr. Hartmanns regnskab for andet kvartal af 2019:

Mio. kr.
Q2 2019
Q2 2018
FY 2018

Omsætning
553
542
2207

Driftsresultat
45
60
1812

Overskudsgrad pct.
8,1
11,1
9,7

Nettoresultat
26
10
96

Brdr. Hartmanns forventninger til 2019:

Mia. kr.
Ved Q2
Før Q2
Omsætning
2,2-2,4
2,2-2,4
Overskudsgrad i pct. før særlige poster
9-11
9-11

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerEn moderne Hammershøi: Unik kunstner du kan investere i

Annoncørbetalt
indhold af Bruun Rasmussen

Forsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer

Helle Ib: Tre ting er værd at hæfte sig ved i Ellemanns første landsmødetale

Redaktionens favoritter: Det optager redaktionen

Mærsk-topchef overvejer ny ledelsesstruktur efter Toft-afgang