Af

Det danske aktiemarked - målt på C25-indekset - har tirsdag morgen vendt indledende fald til en lille stigning på 0,1 pct. til indeks 1105,09.

I toppen af indekset er Ørsted-aktien at finde, efter at australske Macquarie har løftet kursmålet for aktien.

For investorerne er der en række danske regnskaber at tage bestik af tirsdag, hvor blandt andet DFDS og ALK-Abelló er på banen med tal.

EN HÅNDFULD REGNSKABER TIRSDAG

ALK-Abelló, der mandag efter børslukketid opjusterede forventningerne til 2019, har fra morgenstunden leveret regnskab for andet kvartal.

Selskabet kom ud af andet kvartal med resultater, der flugter med analytikernes forventninger til omsætningen. Derimod er driftsindtjeningen svagere end ventet.

Allergivaccineselskabet omsatte for 785 mio. kr. i andet kvartal af 2019 mod ventet 787,8 mio. kr. ifølge Bloomberg News.

Driftsresultatet, EBIT, blev et underskud på 62 mio. kr. mod et ventet minus på 19,5 mio. kr. og et underskud på 37 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Forventningerne til 2019 fastholdes ikke overraskende efter mandagens justering. Dermed venter ALK-Abelló for 2019 en omsætning på 3200-3300 mio. kr. samt et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 150-250 mio. Den tidligere forventning var en omsætning på 3100-3300 mio. kr., samt et EBITDA-resultat på 100-200 mio. kr.

Trod opjusteringen falder ALK-Abelló-aktien 2,9 pct. til 1397 kr.

DFDS har ligeledes præsenteret regnskab for andet kvartal fra morgenstunden. Her nedjusterer rederiet forventningerne til 2019 og venter nu et EBITDA-resultat før særlige poster på 3,5-3,8 mia. kr. og en omsætningsvækst på 6-8 pct.

Tidligere ventede selskabet et EBITDA-overskud før særlige poster på 3,8-4,0 mia. kr. og en omsætningsvækst på 10-12 pct.

Rederiet forklarer i regnskabet, at brexit sænker væksten.

DFDS-aktien taber 5,4 pct. til 226 kr.

Emballageproducenten Brdr. Hartmann præsenterer regnskab senere tirsdag. For året venter virksomheden en omsætning på 2,2-2,4 mia. kr. og en overskudsgrad på 9-11 pct. før særlige poster.

Aktien stiger 1 pct. til 315 kr.

Cemat er også klar med regnskabstal for andet kvartal tirsdag. Selskabet venter i 2019 en omsætning en anelse under 2018-omsætningen, der var 39,2 mio. kr. samt et resultat af primær drift før afskrivninger (EBITDA) på cirka 3-4 mio. kr.

Cemat-aktien er ikke handlet tirsdag morgen.

Brd. Klee kommer ligeledes med periodemeddelelse på ugens anden handelsdag. Det er tredje kvartal af selskabets forskudte regnskabsår, som Brd. Klee tirsdag rapporterer for. Selskabet venter i 2018/19 et positivt resultat, men lavere end for regnskabsåret 2017/18.

Aktien er ikke handlet tirsdag morgen.

ANALYTIKERJUSTERINGER TIL DSV OG ØRSTED

DSV fik mandag aften løftet kursmålet med knap 26 pct. til 850 kr. fra 675 kr. af finanshuset ABG Sundal Collier, mens anbefalingen "køb" blev gentaget.

Aktien går frem med beskedne 0,1 pct. til 617 kr.

Ørsted har fået løftet kursmålet af den australske investeringsbank Macquarie til 705 kr. fra 572,41 kr. Anbefalingen "outperform" gentages, viser data fra Bloomberg News.

Ørsted stiger 1,1 pct. til 654,40 kr.

Også Demant har fået analytikernyt. Handelsbanken har sænket sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb", ligesom kursmålet er skåret til 210 kr. fra 250 kr.

Demant-aktien falder 0,6 pct. til 193,75 kr.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regeringen i opgør med spilbranche: "En udfordring for samfundet"

Mens du sov: Manglende detaljer om handelsaftale dæmper aktier i Asien

Morgenbriefing: Spar Nord-chef kritiserer politikere for overregulering, økonomer mener regeringen bryder løfte om forsigtighed

Det sker i dag: Finansministeren præsenterer Økonomisk Redegørelse

USA forventer at fordoble eksport til Kina efter aftale

Usikre lån hitter stadig i storbyerne: "Hvis renten stiger, er det et problem"

Aktier: Mangel på detaljer om handelsaftale lægger låg på markedet i Asien

I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem