Af

Zealand Pharma har fundet den første patient til et fase 1-studie med sin lægemiddelkandidat ZP7570 til behandling af korttarmssyndrom.

Der er tale om en ny dobbeltvirkende lægemiddelkandidat, der er rettet mod både GLP-1- og GLP-2-receptorer, som ifølge Zealand muligvis samvirkende forstærker forbedringen af tarmfunktionen hos patienter med korttarmssyndrom.

I forvejen er Zealand i færd med et fase 3-forsøg med Glepaglutid - et GLP-2-middel, til behandling af lidelsen, der giver sig udslag ved, at patientens tarm ikke kan optage næringsstoffer og energi i tilstrækkelige mængder.

Det kan skyldes, at store del af tyndtarmen er fjernet efter operation eller som følge af, at tarmen virker utilstrækkeligt efter strålebehandling.

I det nye fase 1 studie indgår 64 patienter.

- Vi bestræber os på at forbedre livet for personer med korttarmssyndrom og ser gode fremskridt i vores fase 3-studie med Glepaglutid - en potentiel langtidsvirkende GLP-2-analog til behandling af korttarmssyndrom, siger koncern- og udviklingsdirektør i Zealand Adam Steensberg ifølge en meddelelse.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Onlinebank lander banklicens: "Det er lidt som at blive kvalificeret til Champions League"

Flere banker ser på minusrenter til private

Medierne på grillen: Har pressen hvidvasket de forkerte?

Lagre bugner mere end forventet hos Pandoras partnere: Alexander Lacik vil bruge yderligere 500 mio kr på at købe smykker tilbage

Aktiechef efter overstået regnskabssæson: "Det er ikke gået så galt for de danske selskaber, som man kunne have frygtet"

Trumps tropper slår igen: Ingen recession

Krisen fortsætter i italiensk politik: Nu træder premierministeren tilbage

Coloplast-boss: "Det er min største frygt, at vi kommer til en verden hvor produkter ikke betyder noget"

Aktieluk i Europa: Italiensk uro sendte nervøsitet ind over kontinentet