Af

Smykkeselskabet Pandora var med til at trække ned i det danske eliteindeks torsdag, hvor aktierne herhjemme overordnet set klarede sig dårligere end i resten af Europa.

Det danske C25-indeks sluttede 0,4 pct. lavere i indeks 1133,81, mens de ledende indeks i Europa endte med helt små stigninger på en dag med begrænsede selskabsspecifikke nyheder.

Smykkekoncernen Pandora var tynget af et sænket kursmål fra Jyske Bank, der nu ser en kurs på 260 kr. mod tidligere 300 kr. for aktien. Anbefalingen lyder fortsat "hold", viser data fra Bloomberg News.

Selv om det nye kursmål var en spids højere end Pandora-aktiens lukkekurs onsdag, faldt aktien alligevel 3,7 pct. til 223 kr. torsdag.

Novozymes var også at finde blandt de dårligst præsterende aktier i eliteindekset torsdag, hvor aktien faldt 1,5 pct. til 310 kr.

Ifølge Bloomberg News sår finanshuset UBS i en ny analyse tvivl om væksten i andet halvår af 2019 for enzymproducenten, ligesom usikkerhed for indtjeningen næste år fremhæves.

Novozymes sænkede selv i sidste uge forventningerne til 2019 anden gang i år.

Mærsk-aktierne lå omvendt det meste af torsdagen i toppen af indekset, efter at det tyske finanshus Berenberg har valgt at hæve anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold".

- Stabiliserende fragtrater og lavere brændstofudgifter kan hjælpe med at forbedre rentabiliteten hurtigere end ventet og ændre aktiekursen de kommende måneder. Derfor hæver vi anbefalingen til "køb" med et nyt kursmål på 8700 kr., som indikerer en "upside" på 21 pct., lyder det i en analyse fra finanshuset.

B-aktien sluttede 0,5 pct. højere i 7226 kr.

På det danske obligationsmarked ramte renten på det tiårige danske statspapir igen det rekordlave niveau, som blev ramt første gang i sidste uge.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte i minus 0,21 pct. Det er 2 basispoint lavere end onsdag - og helt på linje med bundrekorden fra i fredags på minus 0,21 pct.

Investorerne fik i løbet af formiddagen nyt om udviklingen i industriproduktionen i eurozonen. Industriproduktionen faldt i april med 0,5 pct. fra måneden før, mens den faldt med 0,4 pct. sammenlignet med april sidste år.

Dermed udviklede produktionen sig nogenlunde som ventet. Konsensus var ifølge Bloomberg News et fald i produktionen på 0,5 pct. på månedsbasis, mens der på årsbasis var ventet et fald på 0,6 pct.

Ud over tal fra eurozonen kom der også et par amerikanske nøgletal i løbet af eftermiddagen. Det drejede sig blandt andet om udviklingen i nytilmeldte ledige i USA, og tallet viste, at 222.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge.

Det var dermed flere nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg var der blandt økonomerne ventet 215.000 nye ledige. Ugen før meldte 219.000 sig ledige for første gang.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Iværksættere genbruger koncept og omsætter for 70 mio. kr.: "Det er ikke bare et lucky shot det her - vi har jo gjort det før"

Dagen derpå: Finanshuse sænker kursmål for Danske Bank efter regnskab

Britisk finansminister: No deal-brexit vil skubbe Storbritannien i recession

Negativ rente tvinger Nordea og Danske Bank til at sadle om: "Det er en udfordring, som gode banker er i stand til tackle"

Midt i nyt ebola-udbrud: Bavarians vaccine bliver muligvis ikke taget i brug

Aktieanalysechef: "Det her er endnu et tegn på det førerskab som Ørsted har"

Ørsted sejrer i stor udbudsrunde - foretrukket til havvindmøllepark i New York

Det sker i dag: Ørsted-konkurrent med regnskab