Af

Smykkeselskabet Pandora var med til at trække ned i det danske eliteindeks torsdag, hvor aktierne herhjemme overordnet set klarede sig dårligere end i resten af Europa.

Det danske C25-indeks sluttede 0,4 pct. lavere i indeks 1133,81, mens de ledende indeks i Europa endte med helt små stigninger på en dag med begrænsede selskabsspecifikke nyheder.

Smykkekoncernen Pandora var tynget af et sænket kursmål fra Jyske Bank, der nu ser en kurs på 260 kr. mod tidligere 300 kr. for aktien. Anbefalingen lyder fortsat "hold", viser data fra Bloomberg News.

Selv om det nye kursmål var en spids højere end Pandora-aktiens lukkekurs onsdag, faldt aktien alligevel 3,7 pct. til 223 kr. torsdag.

Novozymes var også at finde blandt de dårligst præsterende aktier i eliteindekset torsdag, hvor aktien faldt 1,5 pct. til 310 kr.

Ifølge Bloomberg News sår finanshuset UBS i en ny analyse tvivl om væksten i andet halvår af 2019 for enzymproducenten, ligesom usikkerhed for indtjeningen næste år fremhæves.

Novozymes sænkede selv i sidste uge forventningerne til 2019 anden gang i år.

Mærsk-aktierne lå omvendt det meste af torsdagen i toppen af indekset, efter at det tyske finanshus Berenberg har valgt at hæve anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold".

- Stabiliserende fragtrater og lavere brændstofudgifter kan hjælpe med at forbedre rentabiliteten hurtigere end ventet og ændre aktiekursen de kommende måneder. Derfor hæver vi anbefalingen til "køb" med et nyt kursmål på 8700 kr., som indikerer en "upside" på 21 pct., lyder det i en analyse fra finanshuset.

B-aktien sluttede 0,5 pct. højere i 7226 kr.

På det danske obligationsmarked ramte renten på det tiårige danske statspapir igen det rekordlave niveau, som blev ramt første gang i sidste uge.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte i minus 0,21 pct. Det er 2 basispoint lavere end onsdag - og helt på linje med bundrekorden fra i fredags på minus 0,21 pct.

Investorerne fik i løbet af formiddagen nyt om udviklingen i industriproduktionen i eurozonen. Industriproduktionen faldt i april med 0,5 pct. fra måneden før, mens den faldt med 0,4 pct. sammenlignet med april sidste år.

Dermed udviklede produktionen sig nogenlunde som ventet. Konsensus var ifølge Bloomberg News et fald i produktionen på 0,5 pct. på månedsbasis, mens der på årsbasis var ventet et fald på 0,6 pct.

Ud over tal fra eurozonen kom der også et par amerikanske nøgletal i løbet af eftermiddagen. Det drejede sig blandt andet om udviklingen i nytilmeldte ledige i USA, og tallet viste, at 222.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge.

Det var dermed flere nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg var der blandt økonomerne ventet 215.000 nye ledige. Ugen før meldte 219.000 sig ledige for første gang.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"

Liv, håb og krydderier

Nu er moden blevet flink og rar

Elise Brøchner trak stikket efter salget af Berlingske: "Da vi i koncernledelsen kørte hjem efter mødet, sagde jeg: "Bjørn, jeg skal ud"

Nethandelen går endnu et gear op: 64 pct. af os køber julegaver online i år