Af

Smykkeselskabet Pandora var med til at trække ned i det danske eliteindeks torsdag, hvor aktierne herhjemme overordnet set klarede sig dårligere end i resten af Europa.

Det danske C25-indeks sluttede 0,4 pct. lavere i indeks 1133,81, mens de ledende indeks i Europa endte med helt små stigninger på en dag med begrænsede selskabsspecifikke nyheder.

- Det er et marked uden de helt store udsving. Vi halter lidt efter resten af Europa, men vi har også været begunstiget nogle af de andre dage, siger Nikolaj Holmsgaard, der er ansvarlig for aktiehandel hos ABG Sundal Collier, og fortæller, at investorerne i øjeblikket ser frem mod nyt fra handelskrigen og det kommende G20-møde.

PANDORA ENDTE MED EN BUNDPLACERING

Smykkekoncernen Pandora var tynget af et sænket kursmål fra Jyske Bank, der nu ser en kurs på 260 kr. mod tidligere 300 kr. for aktien. Anbefalingen lyder fortsat "hold", viser data fra Bloomberg News.

Selv om det nye kursmål var en spids højere end Pandora-aktiens lukkekurs onsdag, faldt aktien alligevel 3,7 pct. til 223 kr. torsdag.

- Aktien er forholdsvist volatil, når vi kigger på de store danske aktier. Der skal ikke meget til for at rykke på en aktie som den, siger Nikolaj Holmsgaard fra ABG Sundal Collier.

Novozymes var også at finde blandt de dårligst præsterende aktier i eliteindekset torsdag, hvor aktien faldt 1,5 pct. til 310 kr.

Ifølge Bloomberg News sår finanshuset UBS i en ny analyse tvivl om væksten i andet halvår af 2019 for enzymproducenten, ligesom usikkerhed for indtjeningen næste år fremhæves.

Novozymes sænkede selv i sidste uge forventningerne til 2019 anden gang i år.

MÆRSK OG SYDBANK SLUTTEDE MED STIGNINGER

Mærsk-aktierne lå omvendt det meste af torsdagen i toppen af indekset, efter at det tyske finanshus Berenberg har valgt at hæve anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold".

- Stabiliserende fragtrater og lavere brændstofudgifter kan hjælpe med at forbedre rentabiliteten hurtigere end ventet og ændre aktiekursen de kommende måneder. Derfor hæver vi anbefalingen til "køb" med et nyt kursmål på 8700 kr., som indikerer en "upside" på 21 pct., lyder det i en analyse fra finanshuset.

Fremgangen blev dog dæmpet en smule i løbet af dagen, og B-aktien sluttede 0,5 pct. højere i 7226 kr. Transport- og logistikkoncernen blev overgået af blandt andet Sydbanks aktie, der sluttede øverst med en stigning på 0,8 pct.til 131 kr.

I forhold til FLSmidth var der en historie fremme om, at det indiske selskab Adani Group, der er kunde hos den danske ingeniørkoncern, har fået godkendt et kulprojekt i Australien, som åbner for en ny mineregion i landet.

Selskabet har siden 2010 forsøgt at få godkendelse til minedrift i området Galilee Basin i det østlige Australien, og FLS har tidligere fortalt til Ritzau Finans, at selskabet løbende har været i dialog med Adani om projektet.

FLSmidth steg 0,3 pct. til 272,30 kr.

CARLSBERG SATTE KURSREKORD ONSDAG

Carlsberg fik torsdag omtale i Børsen, som havde fokus på selskabets udvikling på det danske hjemmemarked, hvor der er fremgang at spore, efter at nylanceringer og specialøl sammen med en varm sommer har understøttet udviklingen.

Bryggerikoncernens aktie satte onsdag kursrekord med 908 kr. efter en stigning på 1,7 pct. I onsdagens handel nød aktien godt af, at franske Société Générale løftede kursmålet for aktien med 200 kr. til 1050 kr.

Torsdag faldt aktien dog 0,2 pct. til 906 kr.

Uden for C25 faldt NPinvestor tungt med 33 pct. til 2,90 kr. Selskabet nedjusterede onsdag aften sin indtjeningsprognose for 2019 og regner nu med et negativt resultat før skat i intervallet 6-7 mio. kr. mod tidligere et minus før skat på 3-4 mio. kr.

Meldingen kommer, samtidig med at selskabet varsler en kapitalforhøjelse på op mod 12,6 mio. kr., ligesom NPInvestor skifter sin certified advisor ud. Aktien har haft et omtumlet liv, siden den blev børsnoteret i 2018 til kurs 17.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Kapitalfond skyder millioner i hurtigtvoksende norsk frisørgigant: Direktør vil gøre frisørkæde til den største i Danmark

Dansk digital HR-platform rejser tocifret millionbeløb

Trumps Kina-tweets rykker markedet: "Man kan godt have ham mistænkt for at byde ind med positive ting, når markedet går lidt nedad"

BMW 3-serien overgår sig selv: Masser af power og 17 km/l i snit

It-ekspert om sexafpresning: Slet mail uden beviser

Britisk finansminister vil gå af i protest mod Boris Johnson

Sol, sand og en 1,5 billion dollar offshore økonomi: De Britiske Jomfruøer kæmper mod gennemsigtighed

Ugen der kommer: Mays afløser overtager Downing Street 10

S-regeringen vil give alle flygtninge gratis uddannelse