Af

Der var revanche til Simcorp onsdag, hvor et uventet stærkt regnskab for første kvartal beroligede investorerne oven på tvetydige meldinger bragt af Bloomberg News mandag i forbindelse med et interview med topchef Klaus Holse.

Regnskabet for første kvartal afslørede dog, at det går godt i Simcorp, og det løftede stemningen om softwareselskabet, hvis aktie endte i rekord.

I det generelle marked løb det danske eliteindeks, C25, fra de største europæiske indeks og lukkede 1,1 pct. højere i 1132,36 trods mindre fald Tyskland og Frankrig.

- Vi har fortsat lidt afventende markeder rundt omkring i Europa på grund af handelstvisten mellem USA og Kina, konstaterer senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk over for Ritzau Finans.

Han peger på, at forklaringen blandt andet er, at Morgan Stanley satte skub i DSV, der steg 2 pct. til 604 kr., efter at det amerikanske børshus hævede sin anbefaling af aktien til "overvægt" fra "ligevægt".

Desuden genvandt Pandora 3,4 pct. til 259,50 kr., efter at aktien mandag lukkede i det laveste niveau siden 2013.

PÆNE TAL FRA SIMCORP

Ingen kom dog i nærheden af onsdagens helt store højdespringer Simcorp. Softwareselskabet kom ud af årets første tre måneder med en omsætning på 99,7 mio. euro og et driftsresultatet på 26,4 mio. euro i perioden.

Begge poster var bedre, end analytikerne havde ventet forud for regnskabet. Ifølge medianestimater indsamlet af Simcorp blandt op til seks analytikere lød forventningen på en omsætning på 97,8 mio. euro og et EBIT-overskud på 24,9 mio. euro.

Samtidig fastholdt Simcorp forventningerne, og administrerende direktør Klaus Holse meldte om en stærk ordrebog, som understøtter forventningerne.

- Simcorps topchef var ude med lidt tvetydige meldinger i et interview tidligere på ugen, som jeg tror skabte noget nervøsitet, og derfor skaber regnskabet ekstra lettelse, da man ser, at Simcorp er på sporet og har fået en god start på året, vurderer Martin Munk.

Simcorp sluttede lige over 11 pct. højere i 676 kr. og satte dermed rekord trods et fald på over 5 pct. mandag.

LUNDBECK SÆNKET

Blandt de øvrige nyhedsaktuelle aktier steg Lundbeck 0,5 pct. til 275,40 kr., efter at Barclays skar kursmålet for aktien til 310 kr. fra 330 kr., men gentog anbefalingen "overvægt."

Tryg, der fik løftet kursmålet af Danske Bank til 220 kr. fra 200 kr., steg 0,4 pct. til 208,60 kr.

SKÆRPET KONKURRENCE PÅ HAVVIND

På markedet for havvind, hvor danske Ørsted er en af de helt store spillere, er der nyt om konkurrencesituationen, som generelt er blevet mere intensiv i løbet af de seneste år.

De europæiske energiselskaber Engie og EDP, der konkurrerer med den danske energikoncern, slår nemlig pjalterne sammen på havvind-området og kombinerer deres aktiver i et joint venture-selskab.

Dermed skaber de to selskaber sammen en af de største vindudviklere i verden, skriver Financial Times.

Ørsted endte i den nedre halvdel af C25 trods en stigning på 0,2 pct. til 536 kr.

I bunden af C25-indekset faldt Rockwool med 1,1 pct. til 1805 kr. Der var ikke nyt fremme om stenuldsproducenten.

BAVARIAN TIL VEJRS

Blandt onsdagens regnskabsaktuelle selskaber blandt sidepapirerne var der gevinst til Bavarian Nordic.

Bavarians regnskab for første kvartal viste stor fremgang på omsætningsposten, ligesom underskuddet også blev mindsket sammenlignet med samme periode sidste år.

Samtidig fastholdt Bavarian, der steg 12 pct. til 156,40 kr., sine forventninger til hele 2019.

I samme branche skød Zealand Pharma i vejret med 4,2 pct. til 147,50 kr. Biotekselskabets amerikanske partner Beta Bionics har startet et studie med et kunstigt bugspytkirtelsystem.

I pumpesystemet indgår Zealands glukagon, Dasiglucagon, der bruges til at hæve blodsukkeret, når det bliver for lavt.

Blandt de mindre aktier blev handelen med Atlantic Petroleum suspenderet på grund at tvivl om selskabets finansielle situation og om, hvorvidt selskabet opfylder reglerne for udsteder af aktier.

Aktien lå inden Nasdaq OMX's beslutning 2,5 pct. lavere i 7,90 kr.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Kapitalfond skyder millioner i hurtigtvoksende norsk frisørgigant: Direktør vil gøre frisørkæde til den største i Danmark

Dansk digital HR-platform rejser tocifret millionbeløb

Trumps Kina-tweets rykker markedet: "Man kan godt have ham mistænkt for at byde ind med positive ting, når markedet går lidt nedad"

BMW 3-serien overgår sig selv: Masser af power og 17 km/l i snit

It-ekspert om sexafpresning: Slet mail uden beviser

Britisk finansminister vil gå af i protest mod Boris Johnson

Sol, sand og en 1,5 billion dollar offshore økonomi: De Britiske Jomfruøer kæmper mod gennemsigtighed

Ugen der kommer: Mays afløser overtager Downing Street 10

S-regeringen vil give alle flygtninge gratis uddannelse