Af

Ståle Solbakken har forlænget sin kontrakt med de nykårede danske mestre fra FC København frem til sommeren 2023.

Det meddeler klubben på et pressemøde mandag eftermiddag.

Nordmanden havde i forvejen kontrakt frem til 2021, så der er tale om en toårig forlængelse.

- Jeg sagde ja, fordi jeg følte, at vi er inde i en god periode. Det var et breaking point for mig i sommeren 2014, der lagde vi mange strategiske planer om, hvordan vi skulle håndtere fodbolddelen på og uden for banen.

- Vi ansatte Johan Lange først, og vi har opbygget en organisation med mange dygtige medarbejdere, siger Ståle Solbakken på pressemødet.

Solbakken var i første omgang træner for FC København i perioden fra 2006 til 2011. Siden rundede han tyske FC Köln og engelske Wolverhampton, hvor han begge steder blev fyret, inden han i 2013 vendte tilbage til FCK og siden blev manager.

I denne sæson har han ført FCK til klubbens 13. danske mesterskab.

Solbakken har været med til at vinde ni af klubbens mesterskaber - et som spiller og otte som træner.

- Jeg glæder mig til at gå på arbejde hver dag, og vi føler, at vi har ansat de rigtige mennesker i de rigtige positioner.

- Man skal vinde hver søndag, man bliver nødt til at se tingene på den lange bane. Vi er de store herhjemme, men vi er den store underdog i Europa. Det trigger mig. Vi skal vinde mesterskabet og pokalen, og vi skal udvikle spillere, siger Solbakken.

FCK's bestyrelsesformand, Bo Rygaard, er stærkt tilfreds med, at Solbakken har sat sin underskrift på en længere aftale med københavnerne.

- Ståle besidder evnen til løbende at forny sig og tilpasse sig til, at fodboldverden ændrer sig. Det gælder både på og uden for banen, siger formanden.

/ritzau/

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Dagen derpå: Finanshuse sænker kursmål for Danske Bank efter regnskab

Iværksættere genbruger koncept og omsætter for 70 mio. kr.: "Det er ikke bare et lucky shot det her - vi har jo gjort det før"

Britisk finansminister: No deal-brexit vil skubbe Storbritannien i recession

Negativ rente tvinger Nordea og Danske Bank til at sadle om: "Det er en udfordring, som gode banker er i stand til tackle"

Midt i nyt ebola-udbrud: Bavarians vaccine bliver muligvis ikke taget i brug

Aktieanalysechef: "Det her er endnu et tegn på det førerskab som Ørsted har"

Ørsted sejrer i stor udbudsrunde - foretrukket til havvindmøllepark i New York

Det sker i dag: Ørsted-konkurrent med regnskab