Af

Finanssektoren kan få opmærksomhed torsdag, efter at Nykredit har købt Danmarks mindste realkreditinstitut, LR Realkredit, for 2,6 mia. kr.

Sælgerne er Danske Bank, Nordea og Jyske Bank sammen med Arbejdernes Landsbank og SEB. For Nordea resulterer salget i en kapitalgevinst på 1 mia. kr.

Nordea og Danske Bank har desuden begge fået justeret kursmålene en spids hos Morgan Stanley. For Danske Bank er kursmålet sænket til 154 kr. fra 157 kr., og for Nordea er kursmålet er skruet ned til 65,76 kr. fra 68,68 kr.

Onsdag faldt Danske Bank med 0,4 pct. til 121,65 kr., og Nordea steg 0,2 pct. til 54,22 kr. Jyske Bank lukkede 1,4 pct. lavere i 265,80 kr.

FUTURES FALDER

Den generelle markedsstemning tegner en smule negativ. Futures i både USA og Europa ligger let underdrejet, og samtidig er de asiatiske aktier også generelt til den svage side.

Onsdag steg C25-indekset med 0,1 pct. til 1140,81.

Tryg satte rekord efter sit regnskab for første kvartal, der overraskede positivt og udløste en kursstigning på 3,7 pct. til 194,10 kr. Danske Bank har løftet kursmålet for forsikringsaktien med 15 kr. til 200. Torsdag kan Tryg dog komme under pres, da der går udbytte fra på 1,70 kr. per aktie.

Også Carlsberg satte rekord onsdag, hvor bryggeriet løftede sløret for en aftale med barkoncernen Rekom. Carlsberg-aktien er - inklusive udbyttebetaling - gået frem med godt 25 pct. i 2019 indtil nu.

G4S I VÆLTEN

Uden for C25 var der onsdag rift om G4S, da koncernen Gardaworld bekræftede rygter om, at det er interesseret vil købe den dansk-britiske sikkerhedskoncern. G4S, der steg over 19 pct. til 19,18 kr., meddelte efter børslukketid, at man som aktionær bør slå koldt vand i blodet, da det ikke er sikkert, at der vil komme et reelt bud ud af interessen.

Torsdag kan der i øvrigt komme teknisk pres på aktierne i ISS, Scandinavian Tobacco Group og Spar Nord, idet retten til udbytte fragår alle tre aktier.

For ISS er udbyttet på 7,70 kr. per aktie, mens det er 6 kr. per aktie i STG og 3,50 kr. per aktie i Spar Nord.

ISS-aktionærerne kan torsdag også skæve til Frankrig, hvor rivalen Sodexo har offentliggjort regnskab. Det viste en omsætning på 11,1 mia. euro og en organisk vækst på 3,1 pct. Til sammenligning havde analytikerne ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News ventet en omsætning på 10,95 mia. euro.

ISS steg onsdag 0,7 pct. til 214,30 kr., STG faldt 0,1 pct. til 81,50 kr. og Spar Nord faldt 1,1 pct. til 60,60 kr.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


OECD med valgønske, som ikke er på programmet hos de to kandidater til statsministerposten: Skattelettelser

Dagens måling: Status efter to ugers valgkamp - rød og blå formkurve er frosset helt fast

USA er klar med sanktioner mod Nord Stream 2

USA er klar med sanktioner mod Nord Stream 2

Aktieanalytikere: Tabsramte aktier bliver kursraketter

Aktier middag: Vestas og GN i fin form i positivt C25

Stålproducent ramt af brexit og handelskrig - British Steel tæt på kollaps

Mærsk taber terræn til Kina i havnesektor

Cityringen forsinket: Metrolinje åbner i september