Af

De danske aktier og statsrenter var i bakgear onsdag, hvor FLSmidth var med til at trække ned blandt aktierne, mens brexit-usikkerhed og nervøsitet inden rentemødet i USA skabte pres på renterne.

Kombinationen af et salgspres fra udlandet og et sænket kursmål fra Carnegie sendte blandt aktierne FLSmidth til bunds onsdag, hvor også det danske eliteindeks, C25, snublede efter stigninger syv børsdage på stribe.

Fremgang til blandt andet Genmab afbødede noget af faldet. Desuden kunne aktionærerne i Danske Andelskassers Bank glæde sig over, at Spar Nord viftede dem om næsen med et endnu højere købstilbud, hvis bare Spar Nord kan få sikkerhed for nedskrivningsbehovet på DAB's udlån.

Facit for C25-indekset blev et fald på 0,3 pct. til 1135,56 efter en samlet fremgang på 3,4 pct. de foregående syv børsdage til det højeste niveau i et halvt år.

FLSmidth tyngede det danske marked med et minus på 3,8 pct. til 307,80 kr.

Carnegie skar kursmålet for aktien med 35 kr. til 350 kr. Klart den største nettosælger af FLSmidth-aktierne var dog anonym, og det dækker som regel over udenlandske investorer.

I bunden af indekset lå også DSV, som led under en sænket anbefaling af aktien fra britiske HSBC. Banken rykkede anbefalingen af aktien i DSV ned til "hold" fra tidligere "køb". DSV faldt 1,9 pct. til 552 kr.

I toppen af C25 lå det meste dagen Genmab, der steg 3,7 pct. til 1158,50 kr. efter salgstal for kræftmidlet Darzalex i USA.

Data fra det amerikanske analysehus Symphony Health Solutions viste, at Darzalex solgte for 126,8 mio. dollar i USA i februar mod 131,3 mio. dollar i januar.

Salget i februar var noget bedre end Sydbanks estimat på 122,3 mio. dollar.

Novo Nordisk indsendte ansøgning om markedsføringstilladelse for diabetespillen oral Semaglutid i USA. Dermed levede Novo op til den tidsplan, selskabet tidligere havde indikeret.

Aktien steg 0,03 pct. til 344,60 kr.

På obligationsmarkedet krøb renterne lavere onsdag forud for aftenens rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Både i USA og herhjemme faldt den toneangivende tiårige rente med 3 basispoint i forventning om, at bankens spidser skruer lidt ned for deres prognose for, hvor den toneangivende rente ligger ved årets udgang. Den tiårige danske rente endte i 0,16 pct.

Mens økonomerne ifølge Bloomberg News var skråsikre på, at banken fastholder renten, så var der lidt usikkerhed om bankchefernes signaler omkring kommende rentestigninger og tidsplanen for, hvornår banken agter at stoppe med at nedbringe sin kæmpe beholdning af obligationer.

I december indikerede centralbankens beslutningstagere yderligere to renteforhøjelser i år, men signalerne fra bankens top er siden blødt noget op.

- Den gyldne middelvej er en indikation af én til halvanden renteforhøjelser, hvis man kan sige det. Det ville markedet ikke blive overrasket over. Det ville klæde banken, for den må ikke holde ved noget, som ikke hænger sammen, siger seniorstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen.

På den hjemlige front erkendte Danmarks Nationalbank onsdag, at det globale vækstklima er forværret, og banken sænkede sin vækstprognose for danske økonomi til 1,7 pct. fra tidligere 1,8 pct.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Splittelse hos Demokraterne efter Muellers Trump-rapport: Præsidentkandidat kræver rigsretssag

Den dag Peter Engberg blev topchef i Nykredit, meddelte han bestyrelsen, at han ville stoppe, når han fyldte 60

Kunsten at slippe væk fra skyskrabernes skygger

Reportage: I Essen mødes verdens fineste biler

Mindst 190 er dræbt ved bombemassakrer i Sri Lanka

Børn er beviset på kærlighed: Hvad bliver der af kærligheden, hvis børnene pludselig ikke er der længere?

God weekend med Adam Aamann

Tag på luksuriøse togture