Af

Chr. Hansen fristede tirsdag en tilværelse øverst i det danske eliteindeks, oven på nyheden om at britiske Barclays har indledt dækning af ingredienskoncernen.

Storbanken har sat et kursmål på 800 kr. for aktien, der tirsdag steg 2,6 pct. til 695,00 kr., og anbefalingen "overvægt". Det er det højeste kursmål blandt de 14 analytikere, der ifølge Bloomberg News dækker aktien.

Med i toppen af eliteindekset endte også Lundbeck og Mærsk B-aktien med stigninger på 2,6 og 2,3 pct. til henholdsvis 300,30 kr. og 8970 kr. - begge uden selskabsspecifikt nyt.

C25-indekset lå stort set uændret omkring middagstid, men i løbet af eftermiddagen kravlede det stille og roligt opad. Det endte med et plus på 0,5 pct. til 1138,99.

I bunden af C25-indekset endte Danske Bank med et fald på 5,6 pct. til 126,65 kr. Aktien blev handlet uden retten til et udbytte på 8,5 kr., og netto var der altså tale om en stigning for aktien, da der blot blev skåret 7,55 kr. af kursen.

De to andre bankaktier i C25 - Jyske Bank og Sydbank - oplevede fremgang på 0,2 og 1,0 pct. til henholdsvis 262,50 kr. og 153,80 kr.

Ørsted-aktien endte tirsdag i bunden af eliteindekset med et fald på 2,0 pct. til 513,20 kr. Det skete oven på en negativ analyse fra Goldman Sachs.

Investeringsbanken har sænket anbefalingen af aktien til "neutral" fra "køb", mens kursmålet er blevet hævet til 525 kr. fra 510 kr.

Novo Nordisk fik løftet kursmålet med 20 kr. til 360 kr. af Jyske Bank, der ser særdeles positivt på potentialet for Novos nye GLP-1-analog Ozempic, der også er på vej mod markedet i en oral udgave. Aktien steg 1,7 pct. til 344,50 kr.

Det danske obligationsmarked startede ud med rentefald tirsdag, men over middag vendte det rundt, og renten på det toneangivende tiårige danske statspapir endte med at stige 2 basispoint til 0,19 pct.

Udviklingen var den samme på statspapirer med tilsvarende løbetid i både Tyskland og Frankrig.

I løbet af formiddagen blev der præsenteret tal for det tyske ZEW-indeks, der tager temperaturen blandt de finansielle aktørers forventninger til den økonomiske udvikling i Tyskland.

Forventningsindekset for marts steg til minus 3,6, hvilket var bedre end ventet blandt analytikerne. Ifølge Bloomberg News havde de ventet en stigning til minus 11,0 fra minus 13,4 måneden før.

- Udviklingen er ganske bemærkelsesværdig i en situation, hvor analytikere og økonomer står i kø for at nedjustere forventningerne til den tyske økonomi i 2019, lyder vurderingen fra Sydbanks makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel.

- Udviklingen i ZEW-indekset følger dog den generelle tendens fra de europæiske nøgletal i de seneste par uger. Her er nøgletallene fra eurozonen generelt begyndt at overraske analytikerne og investorerne positivt, skriver han i en kommentar.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Splittelse hos Demokraterne efter Muellers Trump-rapport: Præsidentkandidat kræver rigsretssag

Den dag Peter Engberg blev topchef i Nykredit, meddelte han bestyrelsen, at han ville stoppe, når han fyldte 60

Kunsten at slippe væk fra skyskrabernes skygger

Reportage: I Essen mødes verdens fineste biler

Mindst 190 er dræbt ved bombemassakrer i Sri Lanka

Børn er beviset på kærlighed: Hvad bliver der af kærligheden, hvis børnene pludselig ikke er der længere?

God weekend med Adam Aamann

Tag på luksuriøse togture