Af

Chr. Hansen fristede tirsdag en tilværelse øverst i det danske eliteindeks, oven på nyheden om at britiske Barclays har indledt dækning af ingredienskoncernen.

Storbanken har sat et kursmål på 800 kr. for aktien, der tirsdag steg 2,6 pct. til 695,00 kr., og anbefalingen "overvægt". Det er det højeste kursmål blandt de 14 analytikere, der ifølge Bloomberg News dækker aktien.

Med i toppen af eliteindekset endte også Lundbeck og Mærsk B-aktien med stigninger på 2,6 og 2,3 pct. til henholdsvis 300,30 kr. og 8970 kr. - begge uden selskabsspecifikt nyt.

C25-indekset lå stort set uændret omkring middagstid, men i løbet af eftermiddagen kravlede det stille og roligt opad. Det endte med et plus på 0,5 pct. til 1138,99.

Ifølge Nikolaj Holmsgaard, der er ansvarlig for aktiehandel i ABG Sundal Collier, lå der ikke større historier bag stigningen.

- Det er endnu en stille dag. Vi har fået alle årsrapporterne, så nu er det generalforsamlinger og udbytter på programmet, siger han. Han peger på, at der i markedet ses frem mod onsdagens rentemeddelelse fra den amerikanske centralbank.

- Der forventes ikke at ske noget med renten, men der bliver holdt øje med, hvad udmeldingerne omkring de fremtidige rentestigninger indikerer. Det ses der frem mod i markedet, vurderer han.

YDERLIGERE PLUS TIL BANKERNE

I bunden af C25-indekset endte Danske Bank med et fald på 5,6 pct. til 126,65 kr. Aktien blev handlet uden retten til et udbytte på 8,5 kr., og netto var der altså tale om en stigning for aktien, da der blot blev skåret 7,55 kr. af kursen.

De to andre bankaktier i C25 - Jyske Bank og Sydbank - oplevede fremgang på 0,2 og 1,0 pct. til henholdsvis 262,50 kr. og 153,80 kr.

- Mandag lå bankaktierne også godt til, hvor der var meget snak om en fusion mellem Deutsche Bank og Commerzbank.

- Det har været kendt længe, men i weekenden bekræftede de, at de var seriøse. Det løftede sektoren, og det har også en betydning tirsdag, vurderer Nikolaj Holmsgaard.

Ørsted-aktien endte tirsdag i bunden af eliteindekset med et fald på 2,0 pct. til 513,20 kr. Det skete oven på en negativ analyse fra Goldman Sachs.

Investeringsbanken har sænket anbefalingen af aktien til "neutral" fra "køb", mens kursmålet er blevet hævet til 525 kr. fra 510 kr.

Også Novo Nordisk fik tirsdag nyt fra analytikerne. Jyske Bank løftede sit kursmål for medicinalaktien med 20 kr. til 360 kr.

Banken ser særdeles positivt på potentialet for Novo Nordisks nye GLP-1-analog Ozempic, der også er på vej mod markedet i en oral udgave. Aktien steg 1,7 pct. til 344,50 kr.

Uden for eliteindekset faldt aktien i Lån & Spar Bank 1,3 pct. - eller 6,00 kr. - til 464,00 kr. Aktien blev handlet uden retten til et udbytte på 10 kr.

NKT-aktien steg 0,3 pct. til 118,00 kr. oven på historien om, at kabelproducenten har udpeget sin nye administrerende direktør. Tyskfødte Alexander Kara sætter sig i chefstolen 1. august 2019.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan