Af

Regnskaber fra verdens tredjestørste bryggeri, Carlsberg, og fra den skandinaviske bankkoncern Nordea bringer de to selskaber i fokus onsdag morgen - dog med forskelligt fortegn.

Carlsberg ligger i top af C25 med et plus på 3,4 pct. til 776,20 kr., mens Nordea blandt sidepapirerne falder 0,7 pct. til 59,12 kr.

Tilbage i eliteindekset er begejstringen fra tirsdagens plus på 2,2 pct. aftaget - og i de indledende handler onsdag morgen stiger indekset med mere beskedne 0,1 pct. til 1074,1.

Carlsberg lægger sig i front med et regnskab for andet halvår af 2018, der viser en koncernomsætning på 31,5 mia. kr. mod ventet 31,1 mia. kr. blandt analytikerne - ifølge estimater indsamlet af Carlsberg selv - og 29,5 mia. kr. i samme periode af 2017.

Driftsoverskuddet (EBIT) før særlige poster var for halvåret på 4956 mio. kr. mod ventet 4962 mio. kr. og 4751 mio. kr. i andet halvår af 2017.

På bundlinjen fik Carlsberg et overskud efter minoriteter på 2838 mio. kr. i andet halvår sidste år, mens analytikerne havde regnet med 2823 mio. kr. I andet halvår året før var resultatet et underskud på 1045 mio. kr. - som følge af nedskrivninger i Rusland på næsten 5 mia. kr.

Analytiker i Sydbank Morten Imsgard siger, at det er positivt, at det er de rigtige brands og kategorier på stort set samtlige markeder, der driver fremgangen. Og han venter, at væksten fortsætter i 2019.

- Flere steder nævnes, at der er godt momentum i andet halvår, påpeger han.

Aktionærerne bliver også forgyldt, konstaterer han. De får et udbytte på 18 kr. per aktie og et aktietilbagekøb på 4,5 mia. kr.

- Carlsberg har ikke intentioner om at agere bank og vælger at sende penge retur til aktionærerne, da der umiddelbart ikke er opkøb i sigte, der kan styrke forretningen, siger Morten Imsgard.

RUSLAND PRESSER NORDEA

Nordeas regnskab for fjerde kvartal var som ventet præget af den tidligere annoncerede nedskrivning af goodwill i Rusland på 141 mio. euro. Det lagde en klam hånd på bundlinjen, der udgjorde 492 mio. euro i fjerde kvartal 2018 mod 629 mio. euro i samme periode året før.

Nordea har dog effektiviseret forretningen, og der er ifølge banken udsigt til en omkostningsreduktion på 7 pct. i lokal valuta fra 2017 til 2021.

Netcompany kom ligeledes med regnskab inden børsåbning. Og ud over regnskabstal for 2018 oplyser selskabet, at det ligger i forhandlinger om at købe en it-konsulent- og systemudviklingsvirksomhed.

Den danske virksomhed sætter ikke navn på opkøbsmålet, men selskabet ligger i Finland, Sverige eller Holland, som er tre lande, Netcompany gerne vil udvide til.

Netcompany falder i de første handler onsdag morgen med 0,3 pct. til 219,55 kr.

Fra IC Group, der det seneste halvår har solgt flere brands fra, viser regnskabet for første halvår af 2018/19

Modehuset, der inden for de seneste måneder har solgt mærkerne Saint Tropez og Designers Remix, venter for hele året - for de fortsættende aktiviteter - en mindre tilbagegang i omsætningen målt i lokal valuta i forhold til året før.

IC Group ligger uændret i 42,35 kr.

PANDORA MED KÆMPE PLUS

Tilbage i eliteindekset havde Pandora tirsdag optur med sin næststørste stigning nogensinde og den største siden august 2012, efter at smykkevirksomhedens regnskab og planer om store omkostningsbesparelser fik særligt udenlandske investorer til at købe op i aktien.

Aktien steg 17,6 pct., og onsdag morgen stiger aktien igen - omend begrænset med 0,2 pct. til 336,50 kr.

Regnskabet for fjerde kvartal var bedre end frygtet, og det blev krydret med strategiske tilpasninger, der blandt andet skal barbere omkostningerne med 1,2 mia. kr.

Lundbeck oplevede et bemærkelsesværdigt comeback i løbet af dagen, hvor et stort minus blev vekslet til et plus på 1,8 pct. efter regnskab for fjerde kvartal 2018. Onsdag morgen har mistroen dog overtaget, og aktien ligger i bunden med et fald på 2,4 pct. til 284,90 kr.

ANALYTIKERNYT TIL FLERE

Danske Bank har fået sænket kursmålet af britiske Barclays til 140 kr. fra 151 kr. Samtidig fastholder finanshuset anbefalingen "ligevægt", fremgår det af data fra Bloomberg News.

Danske Bank leverede regnskab for 2018 fredag i sidste uge, og Barclays er blot senest i rækken af finanshuse, der har sænket deres kursmål for aktien. Onsdag morgen starter Danske Bank ud med et fald på 0,4 pct. til 126 kr.

Og så har Morgan Stanley sænket kursmålet for NNIT med 8 pct. til 175 kr., mens anbefalingen fortsat er "undervægt", fremgår det af Bloomberg.

En aktie i NNIT ligger uændret onsdag morgen i 190 kr.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om kæmpe kurshop på minibørs: Det er Det Vilde Vesten

Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Danske Bank-formand: Jeg forsøger at forstå hvad der gik galt

TDC indgår partnerskab med Ericsson om 5G-udrulning

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?