Af

Regnskaber fra verdens tredjestørste bryggeri, Carlsberg, og fra den skandinaviske bankkoncern Nordea er noget af det, investorerne kan tage bestik af onsdag morgen, inden handlen med aktier skydes i gang dagen efter en forrygende tirsdag på det danske aktiemarked.

Her steg C25 med 2,2 pct. i 1073,44, hvilket er den fjerdestørste stigning i indekset nogensinde. Og stigningerne kom i kølvandet på flere regnskaber, hvor Pandora, Coloplast og Lundbeck steg på resultaterne.

Også onsdag vil det danske aktiemarked være præget af selskabsimpulser, da de amerikanske indeksfutures peger en smule op og den tyske en smule ned.

Carlsberg stiller sig forrest i rampelyset onsdag morgen med et regnskab for andet halvår af 2018, der viser en koncernomsætning på 31,5 mia. kr. mod ventet 31,1 mia. kr. blandt analytikerne - ifølge estimater indsamlet af Carlsberg selv - og 29,5 mia. kr. i samme periode af 2017.

Driftsoverskuddet (EBIT) før særlige poster var for halvåret på 4956 mio. kr. mod ventet 4962 mio. kr. og 4751 mio. kr. i andet halvår af 2017.

På bundlinjen fik Carlsberg et overskud efter minoriteter på 2838 mio. kr. i andet halvår sidste år, mens analytikerne havde regnet med 2823 mio. kr. I andet halvår året før var resultatet et underskud på 1045 mio. kr. - som følge af nedskrivninger i Rusland på næsten 5 mia. kr.

Analytiker i Sydbank Morten Imsgard siger, at det er positivt, at det er de rigtige brands og kategorier på stort set samtlige markeder, der driver fremgangen. Og han venter, at væksten fortsætter i 2019.

- Flere steder nævnes, at der er godt momentum i andet halvår, påpeger han.

Aktionærerne bliver også forgyldt, konstaterer han. De får et udbytte på 18 kr. per aktie og et aktietilbagekøb på 4,5 mia. kr.

- Carlsberg har ikke intentioner om at agere bank og vælger at sende penge retur til aktionærerne, da der umiddelbart ikke er opkøb i sigte, der kan styrke forretningen, siger Morten Imsgard.

Carlsberg faldt med 0,2 pct. til 750,80 kr. tirsdag.

RUSLAND PRESSER NORDEA

Nordeas regnskab for fjerde kvartal var som ventet præget af den tidligere annoncerede nedskrivning af goodwill i Rusland på 141 mio. euro. Det lagde en klam hånd på bundlinjen, der udgjorde 492 mio. euro i fjerde kvartal 2018 mod 629 mio. euro i samme periode året før.

Nordea har dog effektiviseret forretningen, og der er ifølge banken udsigt til en omkostningsreduktion på 7 pct. i lokal valuta fra 2017 til 2021.

Aktien steg med 0,9 pct. til 59,59 kr. tirsdag.

Netcompany er ligeledes kommet med regnskab onsdag morgen. Og ud over regnskabstal for 2018 oplyser selskabet, at det ligger i forhandlinger om at købe en it-konsulent- og systemudviklingsvirksomhed.

Den danske virksomhed sætter ikke navn på opkøbsmålet, men selskabet ligger i Finland, Sverige eller Holland, som er tre lande, Netcompany gerne vil udvide til.

Netcompany faldt med 0,2 pct. til 220,30 kr. tirsdag.

Ligeledes udenfor C25 kommer IC Group med regnskab før første halvår af 2018/19. Modehuset, der inden for de seneste måneder har solgt mærkerne Saint Tropez og Designers Remix, venter for hele året - for de fortsættende aktiviteter - en mindre tilbagegang i omsætningen målt i lokal valuta i forhold til året før.

IC Group faldt 3,8 pct. til 42,35 kr. tirsdag.

PANDORA MED KÆMPE PLUS

Tilbage i eliteindekset havde Pandora tirsdag optur med sin næststørste stigning nogensinde og den største siden august 2012, efter at smykkevirksomhedens regnskab og planer om store omkostningsbesparelser fik særligt udenlandske investorer til at købe op i aktien.

Aktien steg 17,6 pct. til 335,60 kr., efter et regnskab for fjerde kvartal der var bedre end frygtet og blev krydret med strategiske tilpasninger, der blandt andet skal barbere omkostningerne med 1,2 mia. kr.

Dagen bød også på pæne stigninger til ligeledes regnskabsaktuelle Coloplast, på 4,6 pct. til 640,20 kr., og Lundbeck, hvis aktie oplevede et bemærkelsesværdigt comeback i løbet af dagen, hvor et stort minus blev vekslet til et plus på 1,8 pct. i 291,40 kr.

ANALYTIKERNYT TIL FLERE

Danske Bank har fået sænket kursmålet af britiske Barclays til 140 kr. fra 151 kr. Samtidig fastholder finanshuset anbefalingen "ligevægt", fremgår det af data fra Bloomberg News.

Danske Bank leverede regnskab for 2018 fredag i sidste uge, og Barclays er blot senest i rækken af finanshuse, der har sænket deres kursmål for aktien. Tirsdag lukkede Danske Bank i 126,50 kr. efter en stigning på 2,1 pct.

Og så har Morgan Stanley sænket kursmålet for NNIT med 8 pct. til 175 kr., mens anbefalingen fortsat er "undervægt", fremgår det af Bloomberg.

En aktie i NNIT sluttede tirsdag i 190 kr., da aktien faldt 0,3 pct.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?

John Bercow overvejer at blokere ny afstemning om Mays brexit-aftale

Aktier: Tysk flirt gav vinger til flere europæiske banker

Danske Bank tavs om ny direktør

Aktier: Jyske og Sydbank steg på klangen af bryllupsklokker

Norwegian: Bestyrelsformanden træder af