Af

BØRSEN

MILLIONKRAV PÅ VEJ MOD FALCK

Pres fra hovedaktionæren, Lundbeckfonden, har fået Falcks koncernchef, Jakob Riis, til at vende rundt. Han afviser nu at anke Konkurrencerådets afgørelse i Bios-sagen. Erstatninger i millionklassen er på vej. (Forside, side 6-7)

AKTIONÆRER KRÆVER SVAR PÅ 45 SPØRGSMÅL I HVIDVASKSAG

Belgiske Deminor kræver en ny og uvildig granskning af hvidvasksagen i Danske Bank for at få placeret ansvar hos bestyrelse og direktion. (Side 8)

HØJT TAKTISK SPIL OM DSV'S OPKØBSJAGT PÅ PANALPINA

Ernst Göhner-fonden, der ejer 46 pct. af transportselskabet Panalpina, har efter et par ugers betænkningstid meddelt, at den ikke støtter buddet fra DSV. I stedet er Goldman Sachs og Rothschild hyret som toprådgivere. (Side 10)

CARLSBERG VIL INDLEDE JAGT PÅ RIVALER OG FORGYLDE AKTIONÆRERNE

Når Carlsberg midt på ugen offentliggør årsregnskabet, forventer flere analytikere blandt andet, at Carlsberg indleder selskabets første aktietilbagekøbsprogram i 16 år. (Side 13)

BERLINGSKE BUSINESS

MINISTER PÅLAGT TAVSHED OM RADIUS-SALG

Eksperter kritiserer, at Finansministeriet fik Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet anført af Lars Christian Lilleholt til at fjerne en bekymring og undlade at udtale sig om det nu fejlslagne milliardsalg af Radius. Ministerium afviser kritikken. (Forside, side 4-5)

RÅDGIVER BEKLAGER ROLLE I FALCKS SMÆDEKAMPAGNE MOD BIOS

Peter Goll, der var en af hovedpersonerne bag Falcks kampagne mod rivalen Bios, kalder redegørelse fra Konkurrencerådet for "grim læsning". Hans nuværende arbejdsplads, Københavns Lufthavne, bakker ham op. (Side 6)

LANG TID FØR TILLIDEN ER GENOPRETTET IFØLGE NORDEAS NYE TOPCHEF

Kundetilfredsheden i Nordea er faldet over en længere årrække, men i 2018 så Nordens største bank selv en lille forbedring. Sager om skattely og hvidvask gør det dog vanskeligt at komme tilbage til toppen, erkender Nordeas nye danske landechef. (Side 8-9)

KURV TIL DSV'S MILLIARDBEJLERI SES SOM REN TAKTIK AF CHEFANALYTIKER

Hovedaktionæren i den schweiziske transportgigant Panalpina har sået tvivl om et salg til den danske konkurrent DSV for gigantiske 26,5 mia. kr. Men det kaldes en helt normal forhandlingssituation af analytiker. (Side 10)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

PRISVÅBEN TIL DANKORT HAR SAMLET STØV HOS NETS I ET ÅR

Nets, der ejer Dankortet, har i mere end et år haft mulighed for at strikke en billigere løsning sammen til især små butikker, der ofte bliver klemt af faste dankortpriser. Først nu tages muligheden i brug. (Forside, side 6-7)

KONKURSBOET EFTER BIOS VIL REJSE ERSTATNINGSKRAV MOD FALCK

Ved at opgive ankesagen har Falck erkendt sin skyld, og derfor vil konkursboet efter Bios rejse erstatningskrav mod Falck, lyder det fra kurator Jan Bruun Jørgensen. (Side 4-5)

PRES PÅ PANALPINA-AKTIONÆR I DSV-OVERTAGELSES-TILBUD

En nyoprettet hjemmeside, der kalder sig "The Voice of Panalpina", opfordrer i et åbent brev Panalpinas storaktionær til at afvise DSV's frieri. Hvem, der står bag, er uvist. (Side 11)

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om kæmpe kurshop på minibørs: Det er Det Vilde Vesten

Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Danske Bank-formand: Jeg forsøger at forstå hvad der gik galt

TDC indgår partnerskab med Ericsson om 5G-udrulning

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?