Af

Pandora sendes til bunds i et ellers positivt marked fra åbningen tirsdag.

Stigninger i Asien smitter som ventet af tirsdag på det danske aktiemarked. Amerikanske futures på de tre toneangivende indeks ligger 0,5-0,7 pct. højere.

I Kina har en reformkommission annonceret flere støttetiltag for at stimulere den økonomiske vækst. Meldingen kommer bare dagen efter, at kinesiske nøgletal skuffede og sendte markederne baglæns.

PANDORA I BUND EFTER TO NEDJUSTERINGER

Pandora, der faldt 6 pct. mandag, fortsætter ned med 1,4 pct. til 261,30 kr., hvilket sikrer en bundplacering i C25.

Pandora har fået skåret sit kursmål med 95 kr. eller næsten 25 pct. fra 400 kr. til 305 kr. per aktie af investeringsbanken HSBC. Desuden er det kommet frem, at JPMorgan har skåret en halvtredser af sit kursmål, der nu er 450 kr. Mandag sænkede både Morgan Stanley og Carnegie også deres kursmål for aktien.

Det danske eliteindeks stiger 0,7 pct. til 1028,29 med kun tre aktier i rødt. Foruden Pandora er det Mærsk-aktierne, der falder 1,1 pct. for B-aktien til 8690 kr.

A.P. Møller-Mærsk får sænket anbefalingen af Deutsche Bank, som nu anbefaler investorerne "hold" frem for tidligere "køb".

I toppen ligger Rockwool, GN, Lundbeck og Vestas, der alle stiger mere end 1 pct. og alle uden specifikt selskabsnyt.

Ørsted har fået indledt dækning af den spanske bank Santander, som anbefaler "køb" af aktien. Kursmålet sættes til 496 kr., hvilket indikerer et stigningspotentiale på 14 pct. sammenlignet med mandagens lukkekurs på 435,40 kr.

Tirsdag ligger aktien 0,3 pct. højere i 436,70 kr.

Problematikken om amerikanske medicinalpriser kommer fra tid til anden op til overfladen og det er tilfældet tirsdag. Amerikanske kongrespolitikere vil gennemføre end tilbundsgående undersøgelse af lægemiddelindustriens prisfastsættelse på livsvigtig medikamenter. Det skriver AP.

Tiltaget kommer fra formanden for Oversight and Reform Committee, Elijah Cummings, der har sendt breve til 12 store medicinalselskaber, for at få detaljerede oplysninger og dokumenter om prissætningspraksis for mærkevarer til behandling af sygdomme som kræft, diabetes, nyresvigt og nervesmerter.

Det påvirker dog ikke mærkbart. Novo Nordisk-aktien faldt mandag 3,5 pct., men stiger tirsdag 0,9 pct. til 306,15 kr.

Carlsberg stiger 0,79 pct. til 717,40 kr.

Markedet for alkoholfri øl er endnu ganske lille, kun godt 2 pct. af de globale ølmarkeds volumen, men væksten er høj, og samtidig er indtjeningsmarginerne ofte meget bedre. Derfor satser Carlsberg ligesom sine konkurrenter kraftigt på området.

Det skriver Finans.

Den høje indtjening skyldes i mange lande, eksempelvis Sverige og Rusland, at afgifter på alkohol i øl er meget høje, og det presser marginerne på normal øl i bund.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


EU godkender: Udskyder brexit efter dramatisk topmøde

Fynsk revisor hamstrer 292 enkronefirmaer: "Det er jo lidt, som når der er tilbud nede i Brugsen"

Løkke om brexit-udskydelse: Vi imødekommer May præcis så langt vi kan

Investor satser sine penge på at Daimler vinder kapløb om elbiler

Bitcoin-rigmand efter overskud på 347 mio kr: "Mange havde nok forestillet sig, at det var endnu større tal"

Danske Bank: Velhaverkunders tilfredshed i frit fald

Aktier i USA: Løftet af Feds kapitulation - Apple og chips i top

Vestas: Får ordre på 96 MW i Mexico

Spar Nord kan skræmme andre væk: Kigger andre på banken, ved de, at prisen skal op