Af

Den tyske vindmøllemager Nordex, der konkurrerer med Vestas, havde godt gang i ordrebogen i det forgangne år, hvor den samlede indgang af nye ordrer løb op i 4,75 gigawatt (GW).

Det var en stigning på 73 pct. sammenlignet med året før, hvor den samlede ordreindgang lød på 2,74 GW, fortæller Nordex i en pressemeddelelse tirsdag morgen.

Sidste års ordreindgang var fordelt med 45,1 pct. i Europa, 15,1 pct. i Nordamerika, 25 pct. i Latinamerika og 14,7 pct. i resten af verden. Ifølge Nordex var USA, Brasilien og Sverige de største individuelle markeder i løbet af året.

Med til at sikre sidste års samlede ordrevækst var et ordreindtag i fjerde kvartal på 1,7 GW, hvilket var mere end i samme kvartal året før, hvor Nordex fik nye ordrer på samlet 1,6 GW.

I meddelelsen oplyser Nordex, at den nyligt lancerede N149/4,0-4,5 vindmølle fra Delta4000-serien stod for omkring 40 pct. af ordreindtaget i fjerde kvartal.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Sløjt regnskab øger presset på Mærsk-boss

  Morgenbriefing: Ree taber 400 mio. på aktier, pres på Mærsk-chef efter skuffende regnskab

  Aktier: Svage data opvejer positive handels-indikatorer i Asien

  Kraft Heinz nedskriver for 15,4 mia dollar gav solidt kursfald

  Christian Stadil: Der er sket afhøringer i Schriver-sag

  Rigsrevisionen: Private bør opkræve danskernes gæld

  Briter opgiver at nå handelsaftaler med Japan og Tyrkiet inden brexit

  Niels Lunde: Tør du købe en Mærsk-aktie af Søren Skou?

  USA: Faldt på svage industrital og skuffende regnskaber