Af

Den tyske vindmøllemager Nordex, der konkurrerer med Vestas, havde godt gang i ordrebogen i det forgangne år, hvor den samlede indgang af nye ordrer løb op i 4,75 gigawatt (GW).

Det var en stigning på 73 pct. sammenlignet med året før, hvor den samlede ordreindgang lød på 2,74 GW, fortæller Nordex i en pressemeddelelse tirsdag morgen.

Sidste års ordreindgang var fordelt med 45,1 pct. i Europa, 15,1 pct. i Nordamerika, 25 pct. i Latinamerika og 14,7 pct. i resten af verden. Ifølge Nordex var USA, Brasilien og Sverige de største individuelle markeder i løbet af året.

Med til at sikre sidste års samlede ordrevækst var et ordreindtag i fjerde kvartal på 1,7 GW, hvilket var mere end i samme kvartal året før, hvor Nordex fik nye ordrer på samlet 1,6 GW.

I meddelelsen oplyser Nordex, at den nyligt lancerede N149/4,0-4,5 vindmølle fra Delta4000-serien stod for omkring 40 pct. af ordreindtaget i fjerde kvartal.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


EU godkender: Udskyder brexit efter dramatisk topmøde

Fynsk revisor hamstrer 292 enkronefirmaer: "Det er jo lidt, som når der er tilbud nede i Brugsen"

Løkke om brexit-udskydelse: Vi imødekommer May præcis så langt vi kan

Investor satser sine penge på at Daimler vinder kapløb om elbiler

Bitcoin-rigmand efter overskud på 347 mio kr: "Mange havde nok forestillet sig, at det var endnu større tal"

Danske Bank: Velhaverkunders tilfredshed i frit fald

Aktier i USA: Løftet af Feds kapitulation - Apple og chips i top

Vestas: Får ordre på 96 MW i Mexico

Spar Nord kan skræmme andre væk: Kigger andre på banken, ved de, at prisen skal op