Af

Handelsbanken ser et umiddelbart stort lys i GN-aktien.

Banken kigger frem mod årsregnskabet for 2018 med en forventning om, at selskabet meget vel kan overgå egne forventninger i sin headset-division, GN Audio, der gennem de seneste to år har leveret uhyre stærke resultater samt en stribe opjusteringer.

- Vi tror, at regnskabet, der rapporteres den 27. februar, kan give et potentielt løft til stemningen, da vi ser en god chance for, at GN Audio kommer til at overgå ledelsens forventninger, skriver Handelsbanken i en kommentar.

Banken vurderer, at både GN Audio og GN's høreapparatselskab, GN Hearing, står stærkt i konkurrencen med rivalerne på grund af stærk innovation og fortsat solide produkter.

Det gælder særligt salget af headsets i den professionelle del af GN Audio-forretningen, hvor selskabet netop også har lanceret et Jabra-headset med kunstig intelligens.

Hos GN Hearing ser topproduktet Resound Linx Quattro, der blev lanceret i august, desuden ud til at klare sig rigtig godt, vurderer Handelsbanken.

- Gruppens succes er baseret på stærk produktinnovation. GN Audio lancerer et AI-headset til forbrugssegmentet og slår derved sit ry som industriens frontløber fast. Desuden er den vellykkede lancering af Linx Quattro, et innovativt premium-høreapparat, den type lanceringer, der understøtter høreapparatdivisionen og gruppen som helhed fremadrettet, skriver banken.

TRE OPJUSTERINGER I 2018

For hele 2018 venter GN Audio - efter tre opjusteringer i løbet af året - en organisk vækst på 16-19 pct. samt en driftsmargin (EBITA) på "mere end" 18 pct.

I tredje kvartal leverede divisionen en organisk vækst på hele 20 pct., mens EBITA-marginen blev 19,2 pct. Efter de første tre kvartaler af sidste år lyder tallene på samlet 19 pct. og 17,2 pct.

Det hører desuden med til historien, at fjerde kvartal typisk er et stort kvartal for GN Audio.

HØJ PRISFASTSÆTTELSE RETFÆRDIG

Og selv om GN-aktien er dyr i forhold til medtech-sektoren i Europa generelt, kan der meget vel være mere i vente, vurderer Handelsbanken, der ser det innovative forspring som grund nok til en præmie i aktiekursen.

- Aktien handler med en P/E (pris i forhold til indtjening, red.) på 21 for 2019, hvilket er temmelig tæt på det historiske gennemsnit siden 2011 og svarer til en præmie til den europæiske sundhedssektor på omkring 35 pct.

- Vi erkender, at prisfastsættelsen måske ser lidt høj ud ved første øjekast, men sammenlignet med høreapparatkonkurrenter som William Deamnt og Amplifon, hævder vi, at den er attraktiv som følge af GN's mere robuste vækstudsigter, skriver Handelsbanken.

Banken fastholder frem mod regnskabet den positive anbefaling "køb" af GN-aktien, mens kursmålet lyder på 315 kr.

Onsdag formiddag stiger GN-aktien med 2,1 pct. til 282 kr.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Sløjt regnskab øger presset på Mærsk-boss

  Morgenbriefing: Ree taber 400 mio. på aktier, pres på Mærsk-chef efter skuffende regnskab

  Aktier: Svage data opvejer positive handels-indikatorer i Asien

  Kraft Heinz nedskriver for 15,4 mia dollar gav solidt kursfald

  Christian Stadil: Der er sket afhøringer i Schriver-sag

  Rigsrevisionen: Private bør opkræve danskernes gæld

  Briter opgiver at nå handelsaftaler med Japan og Tyrkiet inden brexit

  Niels Lunde: Tør du købe en Mærsk-aktie af Søren Skou?

  USA: Faldt på svage industrital og skuffende regnskaber