Af

Udsigterne for Danske Banks kreditvurdering er blevet sænket til "negative" fra tidligere "positive" af kreditvurderingsinstituttet Standard & Poor's.

Samtidig er bankens selvstændige kreditprofil blevet sat ned fra "a" til "a-".

Den langsigtede overordnede kreditvurdering er dog fastholdt på "A", mens den kortsigtede vurdering stadig lyder på "A- 1".

Det fremgår af en kommentar fra kreditvurderingsbureauet.

- De negative udsigter afspejler de pågående myndighedsundersøgelser af Danske Banks estiske filial og den medfølgende skade på bankens omdømme, hedder det fra Standard & Poor's.

Kreditvurderingsbureauet fremhæver, at undersøgelsen udført af advokatfirmaet Bruun & Hjejle, som Danske Bank fremlagde i sidste uge, afslørede "store mangler" i kontrollen og ledelsen af banken, ligesom den afslørede yderligere information om "svigt" i forbindelsen med tilgangen af nye kunder i Estland.

Danske Bank fortalte sidste onsdag, at der i årene 2007 til 2015 blev ført 200 mia. dollar fra udenlandske kunder gennem den estiske filal, og at man havde identificeret 6200 kunder som mistænkelige. Uden dog, at man havde gennemgået alle 15.000 kunder endnu.

- I lyset af disse nye informationer anser vi nu Danske Banks risikoposition for at være moderat snarere end passende; dette inddrager manglerne i risikohåndteringen, og at det i vore øjne er for tidligt at vurdere effektiviteten i bankens pågående tiltag for at adressere de mangler, som er identificeret, hedder det.

Som en konsekvens af det sænker Standard & Poor's altså sin vurdering af bankens selvstændige kreditprofil, når man ser bort fra udefrakommende støtte, den såkaldte Stand-Alone Credit Profile (SACP), til "a-" fra "a".

I 2016, da Standard & Poor's netop løftede sin vurdering af den selvstændige kreditprofil til "a" fra "a-", sendte Danske Bank en fondsbørsmeddelelse ud om det, hvori man påpegede, at "forbedringen af Danske Banks SACP-rating forventes at påvirke bankens fundingmuligheder positivt".

- Opgraderingen sker på baggrund af den fortsatte positive udvikling i Danske Banks kapitalisering og indtjening og er en anerkendelse af de resultater, som vi har opnået de seneste år, udtalte finansdirektør Jacob Aarup-Andersen dengang i meddelelsen.

Kreditvurderingsbureauet noterer sig dog tirsdag, at Danske Bank fortsat er velkommen på fundingmarkedet.

- Selv om spreadene har udvidet sig, observerer vi, at markederne er åbne for Danske Bank, og bankens likviditetsbuffere er tilstrækkelige.

Standard & Poor's beregner, at Danske Bank har hentet 58 mia. kr. af de ventede 60 til 80 mia. kr., den skal bruge i 2018.

Som en konsekvens af den sænkede selvstændige kreditprofil for Danske Bank har Standard & Poor's også sænket kreditvurderingen af Danica Pension til "A-" fra "A", oplyses det.

/ritzau/FINANS


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Bank får igen hugget af kursmål: Barclays barberer 35 pct af

Overblik: Danske analytikere elsker Novo Nordisk-aktien

Kopenhagen Fur-boss skifter til Løgismose Meyers: Pelskæmpe henter ny topchef internt

Har Skoemagerkroen Midtsjællands bedste smørrebrød?

Præsident Donald Trump vil stoppe Kinas ret til at sende varer til USA med ekstrem lav porto

Nordnet: Sådan får de danske aktier comeback

Erhvervsstyrelsen gør klar til at lukke 11.000 selskaber i kamp mod hvidvask

Fares Fares: Det går ikke at tænke "ok, nu laver jeg lige en film fordi det er gode penge"

Næsten alle C25-aktierne åbner med fald - banker i fokus